Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel

 

 

Contactgegevens/secretariaat:  Postadres: Zelen 29, 5981 PM  PANNINGEN

Tel. 06-27227054    E-mail: schutleonardus@hotmail.com

IBAN: NL74RABO 0120 7925 32                                           terug naar de Linkpagina klik hier

De jubilarissen.

1 oktober 2019:

We ontvingen bericht van Schutterij St Leonardus

Op zaterdag 21 september jl. zijn vier leden van schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel gehuldigd vanwege verschillende jubilea:

         Leonie van Roij ontving van voorzitter Louis van Roij een zilveren schild en een oorkonde van de schutterij vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de vereniging.

         Peter Nooijen en Jan Joppen ontvingen van het bestuur van de Schuttersbond Juliana beiden een zilveren medaille en een oorkonde vanwege hun meer dan 25-jarig lidmaatschap van de OLS-federatie.

         Louis van Roij ontving van het bestuur van de Schuttersbond Juliana een gouden medaille en een oorkonde voor zijn meer dan 40-jarig lidmaatschap van de OLS-federatie.

Na de huldiging werden de jubilarissen door vele vrienden, familie, bekenden, zusterverenigingen en overige verenigingen uit Panningen en Egchel gefelicteerd.

Op de foto van links naar rechts de vier jubilarissen: Louis van Roij, Leonie van Roij, Jan Joppen en Peter Nooijen

Op de foto schutterskoning Louis van Roij met dorpskoningin Nathalie van Roij

 

Op zondag 22 september jl. vond het jaarlijkse koningsvogelschieten van schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel plaats. Nadat de schutterij het koningspaar van 2019 (Peter Linssen en zijn echtgenote Nellie) had afgehaald bij cafe Bej Manders, vertrok het hele gezelschap naar het schuttersterrein aan De Horsten in Egchel.

Daar ontbrandde zich een spannende strijd tussen de leden van de schutterij. Na iets meer dan 80 schoten was Louis van Roij de gelukkige die zich voor de derde keer mocht kronen als schutterskoning. Tijdens het seizoen 2020 zal hij namens de schutterij het koningszilver dragen. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn dochter Leonie van Roij als koningin.

Na afloop van het schieten voor de schutterskoning vond de strijd plaats om de titel dorpskoning(in). Het was de eerste keer dat de schutterij deze activiteit organiseerde. Het aantal deelnemers viel nog tegen, maar het was een spannende strijd en voor komende jaren zeker de moeite waard om te herhalen. Uiteindelijk wist Nathalie van Roij (dochter van koning Louis) de vogel naar beneden te schieten en mocht zij zich kronen tot de eerste dorpskoningin van schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel.

Klik op foto

SCHUTTERIJ ST. LEONARDUS PANNINGEN-EGCHEL.

Huldiging jubilarissen en aansluitend receptie.

Op zaterdag 21 september a.s. om 19.00 uur worden vier leden van schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel gehuldigd: Leonie van Roij is 25 jaar lid van de vereniging, Peter Nooijen en Jan Joppen zijn 25 jaar lid van de OLS-federatie en Louis van Roij is 40 jaar lid van de OLS-federatie en van de schutterij.

Na de huldiging wordt de jubilarissen een receptie aangeboden waarvoor wij iedereen van harte uitnodigen.  De receptie vindt plaats op het schietterrein van de schutterij aan De Horsten in Egchel. 

Koningsschieten

Op zondag 22 september gaan de leden van de schutterij onderling uitmaken wie de nieuwe koning wordt voor het seizoen 2020 en daarmee de opvolger van Peter Linssen, die met zijn koningin en echtgenote Nellie het koningspaar vormt voor dit jaar.

Nieuw is dat er kan worden geschoten voor de titel dorpskoning en jeugddorpskoning 2020. Een nieuwe wedstrijd waaraan iedereen uit Panningen en Egchel kan deelnemen. Laat je een verrassen door de spanning van een schietwedstrijd en maak kennis met een belangrijk onderdeel van het schutterswezen.  Legitimatie is verplicht!

Tijdens deze activiteit is er ook een tombola met vele mooie prijzen, welke beschikbaar zijn door diverse ondernemers. Onze dank daarvoor!

Schutterij St. Leonardus Panningen Egchel 

Bondsschuttersfeesten 2019

Op zondag 18 augustus jl. vond alweer het derde en laatste Bondsfeest plaats van de Schuttersbond Juliana. Het eerste Bondsfeest vond plaats op 26 mei in Belfeld en het tweede in Grashoek op 23 juni.

Tijdens de wedstrijden werden door onze schutterij enkele mooie prijzen behaald:

Bij het schieten tijdens het eerste bondsfeest behaalde het A-zestal een 4e plaats en het B-zestal een 8e plaats. Tijdens het tweede bondsfeest wist het A-zestal het schieten te winnen. Het B-zestal behaalde een 5e plaats. En tijdens het laatste bondsfeest in Maasbree behaalde het A-zestal een 7e plaats. Zowel het B-zestal als het C-zestal behaalde een 3e plaats.

Daarmee wist het A-zestal het overall-klassement winnend af te sluiten. Het B-zestal werd 4e in het algemeen klassement en het C-zestal 14e. 

In de andere wedstrijden vielen we ook diverse keren in de prijzen in de categorie Fantasie-uniform:

-Mooiste geheel: eerste bondsfeest 4e; tweede bondsfeest 2e, derde bondsfeest 2e en overall 3e.

-Beste defil: eerste bondsfeest 5e, tweede bondsfeest 2e, derde bondsfeest 4e en overall 4e.

-Beste houding: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e, derde bondsfeest 4e en overall 2e. 

Daarnaast werden de volgende individuele prijzen behaald:

-Beste vaandeldrager: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e en derde bondsfeest 2e

-Beste bordjesdrager: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e

-Beste commandant: tweede bondsfeest 2e

-Jeugdkoningsschieten categorie 9 t/m 11-jarigen: 1e prijs voor Stefanie Maessen. 

Om als een van de kleinste verenigingen binnen de schuttersbond zo vaak in de prijzen te vallen is een hele prestatie. Wil je ook eens proeven aan de sfeer en traditie van het schutterswezen, komg eens kijken bij het wekelijkse oefenen op zaterdagavond op ons schietterrein aan De Horsten in Egchel, of neem contact met ons op via secretaris.schutleonardus@gmail.com

Schutterscombinatie Noord-Limburg 2019

Op zondag 8 september a.s. gaan we proberen nog een paar extra mooie schietresultaten te behalen. Dan vindt bij schutterij St. Urbanus in Grashoek de 4e en laatste wedstrijd plaats van de Schutterscombinatie Limburg (SCNL). Tijdens de eerste drie wedstrijden van de SCNL in Grubbenvorst op 7 april, in Baarlo op 20 april en in Horst op 19 mei,  werd er prima geschoten, waardoor vr de finalewedstrijd in Grashoek het A-zestal op de 3e plaats staat met 212 punten (4 punten achter op de 1e plaats). Het B-zestal staat eveneens 3e, met 210 punten en met slechts n punt achterstand op de nummer n.

       

Voor foto's van de optocht Klik Hier

 

 

 

 

Voor een grotere afbeelding; klik op de foto

 

Voor een grotere afbeelding; klik op de foto

 

          
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerdere verslagen van de Schutterij Klik Hier

 

<