Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel

 

 

Contactgegevens/secretariaat:  Postadres: Zelen 29, 5981 PM  PANNINGEN

Tel. 06-27227054    E-mail: schutleonardus@hotmail.com

IBAN: NL74RABO 0120 7925 32                                           terug naar de Linkpagina klik hier

Klik op foto

SCHUTTERIJ ST. LEONARDUS PANNINGEN-EGCHEL.

Huldiging jubilarissen en aansluitend receptie.

Op zaterdag 21 september a.s. om 19.00 uur worden vier leden van schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel gehuldigd: Leonie van Roij is 25 jaar lid van de vereniging, Peter Nooijen en Jan Joppen zijn 25 jaar lid van de OLS-federatie en Louis van Roij is 40 jaar lid van de OLS-federatie en van de schutterij.

Na de huldiging wordt de jubilarissen een receptie aangeboden waarvoor wij iedereen van harte uitnodigen.  De receptie vindt plaats op het schietterrein van de schutterij aan De Horsten in Egchel. 

Koningsschieten

Op zondag 22 september gaan de leden van de schutterij onderling uitmaken wie de nieuwe koning wordt voor het seizoen 2020 en daarmee de opvolger van Peter Linssen, die met zijn koningin en echtgenote Nellie het koningspaar vormt voor dit jaar.

Nieuw is dat er kan worden geschoten voor de titel dorpskoning en jeugddorpskoning 2020. Een nieuwe wedstrijd waaraan iedereen uit Panningen en Egchel kan deelnemen. Laat je een verrassen door de spanning van een schietwedstrijd en maak kennis met een belangrijk onderdeel van het schutterswezen.  Legitimatie is verplicht!

Tijdens deze activiteit is er ook een tombola met vele mooie prijzen, welke beschikbaar zijn door diverse ondernemers. Onze dank daarvoor!

Schutterij St. Leonardus Panningen Egchel 

Bondsschuttersfeesten 2019

Op zondag 18 augustus jl. vond alweer het derde en laatste Bondsfeest plaats van de Schuttersbond Juliana. Het eerste Bondsfeest vond plaats op 26 mei in Belfeld en het tweede in Grashoek op 23 juni.

Tijdens de wedstrijden werden door onze schutterij enkele mooie prijzen behaald:

Bij het schieten tijdens het eerste bondsfeest behaalde het A-zestal een 4e plaats en het B-zestal een 8e plaats. Tijdens het tweede bondsfeest wist het A-zestal het schieten te winnen. Het B-zestal behaalde een 5e plaats. En tijdens het laatste bondsfeest in Maasbree behaalde het A-zestal een 7e plaats. Zowel het B-zestal als het C-zestal behaalde een 3e plaats.

Daarmee wist het A-zestal het overall-klassement winnend af te sluiten. Het B-zestal werd 4e in het algemeen klassement en het C-zestal 14e. 

In de andere wedstrijden vielen we ook diverse keren in de prijzen in de categorie Fantasie-uniform:

-Mooiste geheel: eerste bondsfeest 4e; tweede bondsfeest 2e, derde bondsfeest 2e en overall 3e.

-Beste defilé: eerste bondsfeest 5e, tweede bondsfeest 2e, derde bondsfeest 4e en overall 4e.

-Beste houding: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e, derde bondsfeest 4e en overall 2e. 

Daarnaast werden de volgende individuele prijzen behaald:

-Beste vaandeldrager: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e en derde bondsfeest 2e

-Beste bordjesdrager: eerste bondsfeest 2e, tweede bondsfeest 3e

-Beste commandant: tweede bondsfeest 2e

-Jeugdkoningsschieten categorie 9 t/m 11-jarigen: 1e prijs voor Stefanie Maessen. 

Om als een van de kleinste verenigingen binnen de schuttersbond zo vaak in de prijzen te vallen is een hele prestatie. Wil je ook eens proeven aan de sfeer en traditie van het schutterswezen, komg eens kijken bij het wekelijkse oefenen op zaterdagavond op ons schietterrein aan De Horsten in Egchel, of neem contact met ons op via secretaris.schutleonardus@gmail.com

Schutterscombinatie Noord-Limburg 2019

Op zondag 8 september a.s. gaan we proberen nog een paar extra mooie schietresultaten te behalen. Dan vindt bij schutterij St. Urbanus in Grashoek de 4e en laatste wedstrijd plaats van de Schutterscombinatie Limburg (SCNL). Tijdens de eerste drie wedstrijden van de SCNL in Grubbenvorst op 7 april, in Baarlo op 20 april en in Horst op 19 mei,  werd er prima geschoten, waardoor vóór de finalewedstrijd in Grashoek het A-zestal op de 3e plaats staat met 212 punten (4 punten achter op de 1e plaats). Het B-zestal staat eveneens 3e, met 210 punten en met slechts één punt achterstand op de nummer één.

 

 

PETER LINSSEN NIEUWE KONING SCHUTTERIJ ST. LEONARDUS PANNINGEN-EGCHEL

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel hield op zondag 23 september haar jaarlijkse koningsschieten. 11 Leden van de schutterij streden om de eer wie zich koning voor het seizoen 2019 mag noemen. Peter Linssen was uiteindelijk de gelukkige die de haan naar beneden wist te halen, waarna hij kon worden gekroond als de nieuwe koning. Zijn vrouw Nellie zal hem in het nieuwe seizoen vergezellen  als zijn koningin. 

Op de foto een aantal leden van de schutterij met hun nieuwe koning en zijn echtgenote Nellie.

Koningsschieten Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel 

Op zondag 23 september a.s. staat voor schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel alweer de laatste activiteit van het seizoen op het programma. De leden van de vereniging gaan onderling uitmaken wie zich kan kronen tot Koning van de schutterij voor het seizoen 2019.

Om ca. 14.00 uur komen alle leden bij elkaar op het schuttersterrein aan De Horsten in Egchel, waarna men de huidige Koning en Koningin Pieter en Miek Maessen gaat afhalen bij cafe Bej Manders in Egchel. Na enkele consumpties genuttigd te hebben gaat het hele gezelschap in optocht weer terug naar het schietterrein, waar om ca. 15.30 uur het koningsschieten zal starten.

 Iedereen is van harte welkom dit spannende gebeuren te aanschouwen en om mee te maken wie de koningsvogel naar beneden haalt en dus de nieuwe Koning voor het schuttersseizoen 2019 gaat worden.

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel.

 Klik op foto

Op zondag 2 september werd het derde en laatste bondsfeest van de bond Juliana gehouden in Horst. Tijdens de optocht door het centrum van Horst behaalden wij een tweede prijs mooiste geheel, een derde prijs voor beste defile. De bordjesdrager Marco Maessen behaalde een tweede prijs en de commandant een derde prijs. Bij de wedstrijden op het terrein behaalde ons koningspaar Pieter en Miek Maessen een eerste prijs en ook nog een tweede prijs voor mooiste koningin. Bij de schietwedstrijd behaalde ons A-zestal 36 punten en na vier kavelronden een tweede plaats. Het B-zestal behaalde 35 punten en viel na een kavelronde net buiten de prijzen. Bij het luchtbuksschieten behaalde ons jeugdlid Timo van Roij een tweede prijs in de categorie 12 t/m 15 jaar. 

Op zondag 23 september is het jaarlijkse koningsschieten. Wie wordt de opvolger van Pieter Maessen en kroont zich tot koning voor het seizoen 2019? Kom kijken op de 23e en maak het mee. We beginnen om 14.00 uur en gaan dan het koningspaar ophalen Bej Manders. Na terugkomst zal om ca. 15.30 uur de schietwedstrijd beginnen.

Sch Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel.

 

Zondag 1 juli was het grote OLS bij schutterij Sint Servatius Raam in Ophoven (Kinrooi). Onder een stralende zon werd de optocht van 2,5 km gelopen. Wij waren met een kleine groep aanwezig wegens diverse afmeldingen. Om 17.45 uur begonnen wij aan de schietwedstrijd met de volgende schutters. Als eerste schoot Louis van Roij gevolgd door Niels Reinders, Luuk Janssen, Roel Geraeds, Twan van Roij en als laatste Peter Nooyen. Zij behaalde bij het korps schieten 36 punten. Tijdens de eerste kavelronde werd er door de tweede schutter een punt gemist waardoor we uit de wedstrijd waren. De schutters en hun aanhang konden naar de feesttent gaan waar nog tot 22.30 uur de nodige drankjes werden genuttigd. Om 23.00 uur keerden wij weer huiswaarts. Bej Manders aangekomen werden door diverse schutters nog enkele drankjes genuttigd. 

Aanstaande zaterdag 7 juli zijn er enkele leden die naar het kavelen willen gaan kijken om daar de schutters van Sint Lambertus Helden aan te moedigen. Ook de schutters van de overige schutterijen van de bond Juliana veel succes.

De komende drie zaterdagen is er geen oefenen met de “zware buks” wegens vakantie.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe. 

Met vriendelijke schuttersgroet,Louis van Roij.

 

        Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel.

      

Zaterdag 16 juni was de finalewedstrijd van de SCNL. Deze wedstrijd begon om 13.00 uur. Er werd door onze vereniging met twee zestallen aan deelgenomen. In de A-klasse behaalde we 71 punten en in de B-klasse 70 punten. Dit betekende dat we in de eindklassering met het A-zestal op een vijfde plaats en het B-zestal op een gedeelde derde plaats.

Om 20.00 uur gaat de tent open voor het avondprogramma. The Classics Revival Band zal dan spelen. Het was een gezellige drukte die er een leuk feestje van maakte.

Zondag 17 juni de grote dag van het tweede bondsfeest van de bond Juliana met de optocht in het centrum van Panningen en de nevenwedstrijden en het schieten bij ons aan de Horsten in Egchel.

Om 11.30 uur de ontvangst door burgemeester Wilma Delissen bij Grand café Gallery. Hier werden de juryleden, Wim Sillekens, Mariet en Rinus Janssen gehuldigd voor hun verdiensten als jury bij de bondsfeesten. Om 13.00 uur stonden de schutterijen opgesteld voor de inspectie op het Raadhuisplein. Na het spelen van het Nederlands volkslied, het Limburgs volkslied en een pittige mars door de harmonie van Panningen in samenwerking met de muziekvereniging van Egchel, kon de optocht vertrekken. Een mooie optocht door het centrum van Panningen.

Nadat de schutterijen aan “de Horsten” waren gearriveerd konden de overige wedstrijden beginnen. De ereprijs geschonken door de gemeente Peel en Maas en ook de dagprijs werden gewonnen door de Bussenschutten uit Neer.

Ons koningspaar Pieter en Miek Maessen behaalden een eerste prijs voor het mooiste koningspaar. Verder behaalde wij een eerste prijs beste houding. Een tweede prijs voor beste defilé, de commandant en de vaandeldrager. Een derde prijs mooiste geheel. Bij het luchtbuksschieten gehaalde Marco Maessen een derde prijs in de categorie t/m 10 jaar en Timo van Roij een eerste prijs in de categorie vanaf 11 jaar.

Waar een kleine schutterij groot in kan zijn hebben wij wel laten zien. Het was een geslaagd weekend. We hebben vele lovende woorden mogen ontvangen. Allen die mee hebben doen helpen aan dit feest hartelijk dank. 

Zondag 1 Juli is het grote OLS in Ophoven (B). Wij gaan hier met een bus naartoe. Wij vertrekken om 11.00 uur bij café Manders in Egchel. De personen die met de bus meegaan dienen zich op te geven.

Door de schietcommissie zijn de volgende twaalf schutters opgegeven om tijdens het OLS in aanmerking te komen om te schieten. Deze namen zijn: John Mestrom, Peter Nooyen, Louis van Roij, Gerard Vestering, Niels Reinders, Luuk Janssen, Roel Geraeds, Frans Litjens, Miek Maessen, Kim de Jong, Twan van Roij, Miranda van Berlo. Wij hopen dat deze schutters regelmatig aanwezig zijn bij de oefenwedstrijden voor het OLS.  

Ook willen wij onze leden Niels en Wendy Reinders feliciteren met hun jongste aanwinst de geboorte van hun dochter Elke op maandag 11 juni. Niels en Wendy namens ons allen van harte gefeliciteerd. 

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

Voor foto's van de optocht Klik Hier

 

 

 

 

Voor een grotere afbeelding; klik op de foto

 

Voor een grotere afbeelding; klik op de foto

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel organiseert op 16 en 17 juni a.s. een groot schuttersweekend, met op zaterdag 16 juni a.s. de finalewedstrijden van de Schutterscombinatie Noord-Limburg (SCNL). De Schutterscombinatie Noord-Limburg is een competitie tussen elf Noordlimburgse schutterijen, die jaarlijks gedurende vier wedstrijden met elkaar schieten. De eerste wedstrijd was op 14 april in Siebengewald. De tweede wedstrijd vond plaats in Sevenum en op 2 juni is de derde wedstrijd in Grashoek. De finalewedstrijden op het schietterrein aan De Horsten in Egchel starten op 16 juni om 13.00 uur. 

Op 16 juni ’s avonds vindt in de feesttent op het schietterin een Gouwe Ouwe avond plaats met een lokala bekende DJ en met een optreden van The Classics Revival Band, bekend van vele hits uit de jaren ’70, zoals Yellow Sun of Equador, Wings of an Eagle en My Lady of Spain. De tent is geopend vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 aan de kassa en € 6,- in de voorverkoop. Voorverkoop is in ieder geval Bej Manders. Anders voorverkoopadressen worden nog bekend gemaakt. 

Op zondag 17 juni vindt het 2e Bondsfeest van de Bond Juliana plaats. Na ontvangst van de genodigden door het gemeentebestuur in Dok6, stellen de deelnemende verenigingen zich op op het Raadhuisplein, waar de inspectie wordt afgenomen. Vervolgens trekken de schutterijen in optocht door Panningen via de Raadhuisstraat – Patersstraat – Kerkstraat – Markt – Ruijsstraat – Wietelweg – Julianastraat en Raadhuisplein. Na afloop van de optocht begeeft iedereen zich naar het schietterrein aan De Horsten in Egchel waar de schiet- en overige wedstrijden zullen plaatsvinden.

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Zondag 24 september hebben wij het koning schieten gehouden. Nadat we de koning van 2017, Frans Litjens, hadden afgehaald bij café Manders, werd hij op het schietterrein door de voorzitter bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar. Nadat de openingsschoten waren gelost kon de strijd om het koningschap van 2018 beginnen. Er waren 112 schoten nodig om de koningsvogel naar beneden te halen. De gelukkige schutter was Pieter Maessen, 1 jaar lid van de vereniging, die in het seizoen 2018 als koning zal aantreden. Hij heeft zijn vrouw Miek gevraagd of zij in dat jaar de koningin wil zijn die hem wil begeleiden tijdens de diverse schuttersfeesten. Na het in ontvangst nemen van de vele felicitaties en de koningspenning was het nog lang gezellig.

Zaterdag 7 oktober werd er geschoten met de zware buks als afsluiting van het seizoen 2017. In een wedstrijd van de 45+ schutters tegen 45- schutters. De wedstrijd met het schieten op bewegende punten werd met een punt verschil gewonnen door de 45+ schutters. `s Avonds werd er nog onder het motto casino nog gegokt om enkele prijzen te winnen met bingo. De organisatie bedankt voor de gezellige dag.

Op de donderdag avonden zijn er weer de luchtbuks wedstrijden. De schutters die hieraan willen deelnemen zijn van harte welkom in het schutterslokaal van St. Lambertus Helden. Aanvang om 19.30 uur. Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

 

          
 

 

 

 

 Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Al geruime tijd hebben wij geen nieuws meer geplaatst op de site van Egchel. Nu willen wij de draad weer oppakken en weer berichten plaatsen als er iets te doen is.

Wij zijn al weer enkele weken bezig bij de schutterij met oefenen en hebben ook al enkele wedstrijden geschoten. Zo hebben wij op 9 april de eerste wedstrijd geschoten van de Schutters Combinatie Noord Limburg, ofwel SCNL. Bij deze wedstrijd waren wij met 3 zestallen aanwezig. Het A-zestal behaalde hier 70 punten, het B-zestal 71 en het C-zestal 65 punten.

Op zaterdag 22 april hebben we deelgenomen aan de tweede wedstrijd van de SCNL. Hier waren wij met twee teams aanwezig. Het A-zestal behaalde het maximaal aantal punten van 72. Het B-zestal behaalde 71 punten. Een mooi resultaat voor beide teams.

Op zaterdag 13 mei werd de derde wedstrijd van de SCNL in Maasbree geschoten. Ons A-zestal behaalde 71 punten en het B-zestal 68 punten. In het tussenklassement van de SCNL staan we met het A-zestal op een gedeelde vijfde plaats en het B-zestal op een gedeelde vierde plek.

Op donderdag 25 mei organiseren wij de jaarlijkse wedstrijd met en tegen de schutters van Sint Lambertus Helden. Wij komen om 15.00 uur bij elkaar op ons terrein aan de Horsten waar de samenstelling van de zestallen zal plaatsvinden dmv loting. Om 15.30 uur zal de wedstrijd beginnen.

Zondag 28 mei organiseert schutterij Sint Jan uit Grubbenvorst het eerste bondsfeest van de bond Juliana. Het ontvangst voor de genodigden is om 11.30 uur bij het Gebroken Slot, Venloseweg 71B in Grubbenvorst. Het opstellen voor de optocht is om 12.45 uur aan de Dorpstraat (naast de kerk) waarna om 13.00 uur de inspectie zal plaatsvinden. Voor het parkeren nabij het opstelterrein dient men de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Wij vertrekken om 12.00 uur vanaf de kerk in Egchel.  

Met vriendelijke schuttersgroet,

Louis van Roij.

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel.

 Frans Litjens nieuwe schutterskoning bij schutterij Sint Leonardus Panningen-Egchel. 

Zondag 25 september hebben wij het koning schieten gehouden. Nadat we het koningspaar van 2016, Peter Smits en Leonie van Roij, hadden afgehaald bij café Manders, werden zij op het schietterrein door de voorzitter bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar. Nadat de openingsschoten waren gelost kon de strijd om het koningschap van 2017 beginnen. Het werd nog een spannende strijd of we een Keizer (Peter Smits) zouden krijgen of een nieuwe koning. Er waren 118 schoten nodig om de koningsvogel naar beneden te halen. De gelukkige schutter was Frans Litjens die in het seizoen 2017 als koning zal aantreden. Hij heeft zijn vrouw Riek gevraagd of zij in dat jaar de koningin wil zijn die hem wil begeleiden tijdens de diverse schuttersfeesten. Na het in ontvangst nemen van de vele felicitaties en de koningspenning was het nog lang gezellig. Mede dankzij de toeschouwers van zustervereniging Sint-Lambertus uit Helden.

Zaterdag 8 oktober is er het 45+ tegen 45- treffen. Op donderdag 6 oktober beginnen we weer met de luchtbuks competitie. 

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

 

 

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Zaterdag 17 september werd het 5de Peel en Maas toernooi gehouden bij schutterij Sint Nicolaas in Meijel. Onze prominente schutters Pieter en Miek Maessen, Rinus en Mariet Janssen, en ervaren schutters John Mestrom en Gerard Vestering behaalde een gedeelde tweede plaats.

Op zondag 18 september organiseerde schutterij Sint Nicolaas Meijel het Dekenaal schuttersfeest. Er werden in de optocht geen prijzen behaald. Bij de schietwedstrijd behaalde het A-zestal na 6 kavelrondes een 2e prijs en het B-zestal na 2 kavelrondes een 4e prijs. Een mooi resultaat met de nieuwe buks.

Zaterdag 24 september staan we om 11.00 uur met een afvaardiging bij de Jumbo voor de actie Spek de Kas. Om 18.00 uur is er oefenen.

Op zondag 25 september houden wij het jaarlijkse koningsschieten. Komt er een KEIZER bij de schutterij of krijgen we een nieuwe koning? Bijeenkomst om 14.00 uur op het schietterrein waarna we om 14.30 uur de aftredende koning Peter Smits en koningin Leonie van Roij zullen gaan afhalen bij café Manders. Ook de leden die geen uniform hebben, zijn van harte welkom. Om 16.00 uur willen wij de openingsschoten lossen waarna we gaan schieten wie de koning voor het seizoen 2017 wordt. Wij hopen jullie te mogen begroeten zodat we er een gezellige middag van kunnen maken.

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Familie en vereniging schieten.

Op zondag 28 augustus organiseerden wij een schietwedstrijd voor families, vrienden, vriendengroepen en verenigingen. Het was een gezellige drukte op het schietterrein waar vier buksen op de oplegpalen lagen om mee te schieten. Er werd door de aanwezigen goed geschoten. Bij de drietallen was de eerste prijs en de wisselbeker voor Wiel Beeren, Jack Kempen en Henk Bos. De tweede prijs voor Moniek, Mariet en Lei Segers. De derde prijs was voor Robert Janssen, Henk Bos en Pier Bos.

Bij de wedstrijd om de persoonlijke schutter werd de eerste prijs gewonnen door Henk Bos, de tweede prijs door Jelle Segers en de derde prijs door Gerda de Schutterskoningin (Ger Frenken). Wij bedanken de schutterij van Beringe en Helden voor het beschikbaar stellen van de buksen en hun hulp tijdens deze middag.

Zondag 4 september werd de persoonlijke kampioen van de bond Juliana geschoten in Venray. Namens onze vereniging namen 6 schutters hieraan deel. Vanaf 09.30 uur konden de buksen worden ingeschoten waarna om 10.00 uur de wedstrijd begon. Eerst moest men 5 kleine punten schieten om aan de kaveling te mogen deelnemen. Helaas lukte Peter Linssen dit niet. De overige 5 schutters wel. Frans Litjens was na 11 schoten de tweede afvaller en Miranda na 38 schoten. Om 16.00 uur werd er besloten om verder te gaan kavelen op stekken. Luuk Janssen miste het na 57 schoten de stek en Louis van Roij na 62 schoten. Er was van onze schutterij alleen Roel Geraeds nog in de wedstrijd. Hij behaalde na 94 rake schoten de titel van Bondskoning 2016 binnen. Hiermee was hij eerste in de A-klasse. Luuk werd tweede in de B-klasse. Proficiat met dit behaalde resultaat. Voor de totaal uitslag kun je kijken op de site van de bond Juliana. Klik Hier

Donderdag is er om 19.00 uur oefenen.

Op zondag 18 september is het Dekenaal schuttersfeest in Meijel. 

Vanaf maandag 29 augustus start de actie “Spek de Kas” bij de Jumbo weer en duurt t/m 30 oktober. Wij hopen dat weer velen van jullie dan de boodschappen daar zullen doen en de voucher die U krijgt bij besteding van iedere €15,- aan onze vereniging doet toe kennen. Jullie kunnen de voucher deponeren in box 83. 

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Zondag 3 juli was de dag van het grote OLS in Maasmechelen.

Tijdens de  optocht kregen wij veel lof en applaus voor de vereniging en zeker ons koningspaar Peter Smits en Leonie van Roij. Tijdens de optocht werden geen prijzen van betekenis gehaald. Tijdens het schieten behaalde ons zestal, Louis van Roij, John Mestrom, Roel Geraeds, Miranda van Berlo, Frans Litjens en Peter Smits 34 punten. Hierdoor konden de schutters zich in het feestgedruis mengen, en was het nog lang gezellig in de tent. Voor foto`s en informatie over het OLS 2016 kijk dan op de site van het OLS. Ook op de site van Lieske Leunissen staan diverse foto`s. Klik Hier

Aanstaande zaterdag gaan een aantal schutters naar het vervolg van het kavelen in Maasmechelen om de schutters van Beringe en Helden te supporteren. Daarom is er zaterdag geen oefenen. Wij stellen voor om as. Donderdag om 19.30 uur te oefenen. Ook kunnen wij op zaterdag 16 juli niet oefenen omdat er dan een groep komt schieten. Ook de volgende week oefenen wij dan op de Donderdag. Op zondag 24 juli is het derde bondsfeest in Kessel.  

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

 

 

 

 

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Zondag 22 mei organiseerde schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald het eerste bondsfeest van de bond Juliana. Tijdens de optocht behaalde wij een eerste prijs voor het mooiste geheel en een tweede prijs beste houding en het beste defilé. Onze bordjesdrager Marco Maessen behaalde een derde prijs en onze nieuwe vaandeldrager Niels Reinders behaalde een eerste prijs. Allen proficiat met dit resultaat. Bij het schieten ging het minder goed en vielen wij ook ver buiten de prijzen.

Zaterdag 28 mei derde wedstrijd van de SCNL in Grashoek. Aanvang om 14.00 uur.

Zondag 29 mei begeleiding communicanten naar de kerk in Panningen. Aanwezig zijn om uiterlijk 09.45 uur in de tuin bij Vincent Depaul aan de Kerkstraat. 

Met vriendelijke schuttersgroet, Louis van Roij.

 

 

 

 

Schutterij St. Leonardus Panningen-Egchel. 

Zondag 27 september hebben wij het koning schieten gehouden. Nadat we de koning van 2015, Peter Smits, hadden afgehaald bij café Manders, werden hij op het schietterrein door de voorzitter bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar. Nadat de openingsschoten waren gelost kon de strijd om het koningschap van 2016 beginnen. Er waren 107 schoten nodig om de koningsvogel naar beneden te halen. De gelukkige schutter was Peter Smits die in het seizoen 2016  als koning zal aantreden. Hij heeft Leonie van Roij gevraagd of zij in dat jaar wederom de koningin wil zijn die hem wil begeleiden tijdens de diverse schuttersfeesten. Na het in ontvangst nemen van de vele felicitaties en de koningspenning was het nog lang gezellig.

Donderdag 1 oktober zal de luchtbuks competitie weer beginnen om 19.30 uur bij schutterij Sint Lambertus Helden. 

Met vriendelijke schuttersgroet,Louis van Roij.

Eerdere verslagen van de Schutterij Klik Hier

 

<