Biljartvereniging Egchel
 

Biljartvereniging Egchel                                                            terug naar de Linkpagina klik hier

Voorzitter:   Had Philipsen 0620670490 Penningmeester: Peter Bos  0610539009 Secretariaat:P. Verstappen 077-3072195

Sinds 1967

 
Correspondentieadres    P.M.S. (Peter)Verstappen. Melkweg 12 5987 NE  Egchel Telefoon     0773072195 Mobiel        0650298225                         Email p.m.s.verstappen@hccnet.nl

Boekoel 3 – Egchel 1.          Uitslag: 1 – 5. 

Boekoel , waar ogenschijnlijk elke inwoner biljart, was het volgende lastige obstakel voor Egchel 1.

En de mannen van Egchel 1 weten ze dat diepe dalen nodig hebben om het hoogste te bereiken.

Sjeng Schaefer trapte tegen Rob Caris af, draaide het gas gelijk helemaal open , maar brandde te snel door zijn eigen kunnen. Sjeng probeerde met scherp te schieten , maar het leek alsof hij de hagel thuis had gelaten. Hij gooide te snel zijn wapen in het graan, waardoor Rob voor vervroegd vuurwerk kon zorgen en met scherp ging schieten, door een fraaie partij op het groene laken te draperen.

Hij won uiteindelijk ook gemakkelijk in 22 beurten, gemiddeld 3,64. Sjeng was het met zichzelf eens!! Rob mocht grijnzend zijn sigaretje gaan roken.

Leopold de Moor zijn verhaal is al lang geschreven, altijd mooi, altijd rustig én hoe het moet, ook tegen Pieter Zelen begon Leopold kundig en heel mooi, maar zijn toch soms haperende biljart-hersendelen deden te veel kleine foutjes en een paar te zachte balletjes produceren. Voor Pieter is de beste bal nog altijd de gehaktbal, en hij had door zijn spel ook de wind mee. Totaal verschillende stijlen waardoor geen van beiden kon het spel  dirigeren. Voor Pieter bestaat er alleen maar de aanval en dat is tegelijkertijd ook flirten met zijn noodlot, waardoor Leopold ruim uit kon lopen.

Leopold kwam wel op een grote voorsprong , maar kon ook de beslissende slag niet slaan , waardoor Pieter vechtend voor lijfsbehoud terug in de wedstrijd kon komen en het in de 39 ste beurt met een excessieve keubeheersing  uit kon maken. Leopold speelde alsnog met een fijn getunede laatste serie maakte zeer fraai gelijk. Pieter speelde verdienstelijk 1.28 gemiddeld  en pikte een mooi puntje mee.

Had Philipsen had voor de wedstrijd beloofd dat zijn maten zijn kop eraf mogen trekken als hij zou verliezen. De grijns op Rob en Pieter hun gezichten was na de 18 beurt van Had duidelijk te zien, Had had nog praktisch niks en Ruud Peters de partij op een paar punten na uit.

De overwinning van Ruud was op het wedstrijdformulier al getekend.

Maar, Had wist  voor dat de inkt van de handtekening droog was, dat het voor hem altijd weer licht wordt.

Waar Had de “willen winnen” mentaliteit vandaan haalt zal in Egchel en voor Boekoel altijd wel een raadsel blijven , maar op dik verlies staande, beukte hij zich geweldig  langs een mooi spelende Ruud en pikte twee door hem verwachte en voor zijn maten al verspeelde punten, mooi mee in 28 beurten. Gemiddeld 3,21.

En daarmee doen de mannen uit Egchel het meer dan goed en ook aan de verwachtingen van hun management. De 5-1 overwinning brengt hun aan mee in de top van de ranglijst in de eerste klasse D en net voorbij Boekoel, die even pas op de plaats moeten maken. 

Egchel 2 – Avanti 3 (Leeuwen).   Uitslag: 4 – 4. 

Frits verloor weliswaar de partij tegen Jo Giesberts (50) maar speelt elke week beter. Jo maakte dertig caramboles de eerste negen beurten, en was al ruim over de helft, Frits werd hier niet warm of koud van en trok de stand gelijk in de 20ste beurt. Een sterk slot van de Leeuwen speler maakte dat Frits net iets te kort kwam voor de overwinning. Maar met series van 5, 6 ,7 en 8 liet Frits zien dat er voldoende perspectief in zit voor de komende partijen in deze nog jonge competitie. ( HS 8).

Waar Frits de stijgende lijn aan het volgen is, speelt Jos al weken tegen de top aan, wederom een mooie overwinning met zeer goed spel en mooie series.  John Brentjens werd totaal van het groene laken gespeeld in een korte partij. ( HS 10 )

Peter won wel zijn partij tegen Bas Schaefer maar is toch nog steeds zoekende naar zijn oude niveau. In iets te veel beurten en zonder hoge series pakte hij de twee punten.

( HS 8).

Peter Bos stond bijna de gehele partij op voorsprong, echter met nog zeven caramboles te gaan maakte een lichte touché met de ballen in ideale positie. Zijn tegenstander Jos vd Sanden wist met dit onverwachte kadootje  wel raad en maakte met een serie van 15 de partij uit. Jammer voor de Egchelspeler die een hoogste serie van 12 had. 

PeterB: 73 in 27.    PeterV: 65 in 32.   Jos : 65 in 23.   Frits: 40 in 31. 

Team drie was afgelopen week vrij.

Ramona 3  –  Egchel 2.    Uitslag: 2 – 6. 

Tegen de kampioenen van vorig seizoen werd een redelijk gemakkelijke overwinning geboekt.

Frits won van Rob Hintzen in iets te veel beurten, maar de eerste overwinning is een feit. (HS7)

Jos lijkt wel onverslaanbaar deze competitie,  in Montfort had hij weinig moeite tegen Sjaak van Kempen. ( HS 15 )

Paul Faessen maakte van acquit een serie van 14, Peter maakte dit vrij snel goed en speelde verder een heel aardige partij. De stand was 47 – 47 toen de Montfortspeler een slotserie van 23 maakte, over en sluiten voor Peter. ( HS 8 ).

Peter Bos speelde niet zijn beste partij, maar won overduidelijk.

Antoon de Roeper kwam er niet aan te pas en de 2 – 6 overwinning was een feit. ( HS 16 ) 

Peter B: 80 in 32.   Peter V: 47 in 23.   Jos 65 in 28.   Frits: 50 in 41.   

Egchel  3   -   KOT  3 .     Uitslag:  6  -  2. 

Mooie overwinning voor Egchel, waardoor ze bij de top van de 4e klasse A blijven.

Twan speelde met zijn “nieuwe” keu (zonder tik) een klasse partij. Constant spelend en weinig poedels brachten hem naar een royale overwinning na 30 beurten en de eerste 2 punten voor Egchel waren binnen.

Wil startte goed, maar een iets minder middenstuk brachten de spelers weer dicht bij elkaar waardoor het een spannende pot werd, die toch uiteindelijk werd gewonnen door Wil na 35 beurten.

Hans speelde dramatisch slecht tegen Huub, maar die bakte er ook weinig van , waardoor het een marathonpartij werd. Na 40 beurten was de stand gelijk, maar Hans moest er 10 meer. Hij paste zijn strategie aan, hetgeen ook nog werkte. Na 57 beurten( goed voor het gemiddelde!!!!!) was de partij alsnog binnen voor Hans en was het 6-0 voor Egchel

Patrick was hard op gang om er 8-0 van te maken, maar zijn tegenstander kwam erg sterk terug en wist te voor komen dat KOT met 0 punten huiswaarts moest keren 

Patrick 44-51,  Hans 57-50,  Wil 35-40,  Twan 30-35. 

Noemenswaardig is dat Twan deze avond het beste gemiddelde had van alle spelers. Bij deze is Twan speler van de maand Oktober geworden

6 november is inhaalwedstrijd, dus vrij, 13 november is Egchel 3 wederom vrij, dus de eerstvolgende wedstrijd is 20 november uit tegen Thorn 5, met gastspeler Frits i.p.v. de op hoogtestage zijnde Hans.

Succes !! 

Team 1 was vrij die week.

31 Oktober November:

De biljartvereniging heeft gisteren deelgenomen aan de quiz code 1894 van omroep P & M. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 23 november.

 

Het team.

Egchel 1  - Centraal Nederweert 2.       Uitslag:  6 - 0. 

Voor Egchel 1 stond reputatieverlies op het spel. Voor Centraal Nederweert gold dat je nooit mag verliezen tegen dorpen waar je in minder dan 5 minuten doorheen kunt fietsen.

En toch was verliezen voor Centraal niet beschamend, want Egchel begon in de persoon van Pieter Zelen met veel dynamiek. Pieter leek vanuit zijn heup te schieten en liet Jos van Dooren geen moment in zijn spel komen. Voor Jos was café Manders dan ook het kerkhof van zijn illusie, hoewel hij liet zien dat hij kán biljarten, voor hem gold “PECH” met hoofdletters. Het koude kikker achtig knap spel van Pieter maakte voor Jos te grote golven.

Henk Rietjens ging vol op het orgel tegen Hans Zelen en liet Hans als een bedreumelde peuter in de eerste helft van de partij ver achter zich. Met enkele premium caramboles en zeer vaste hand leek Henk op weg naar een sensationele winst, ware het niet dat Hans met twee series van 7 in één keer de rollen om kon draaien en daarmee ontsnapte hij als een Houdini aan verlies. 33 beurten waren genoeg , klein spelen en groots denken. Prachtige wederopstanding van Hans en schitterend uit de schaduw van verlies gekomen.

 Dat een vette gans zichzelf bedruipt liet Had Philipsen zien in zijn partij tegen Jan van Berlo.

Jan had de wind ook niet mee tegen een veel turbulentie te weeg brengende Had, die weer knap aan zijn iconische status werkte.

Had, volledig in de aanvalsmodes,  liet Jan in de waan dat een verliespartij in de eerste klasse D ook een mooie partij kan zijn. Beiden hadden 27 beurten nodig. Winst voor Egchel 1 en een troost voor Centraal was dat het leuk toeven was in Egchel.

Had 27 beurten 90 punten en winst, Jan van Berlo 63 caramboles

Hans 60 punten in 33 beurten en vette winst, Henk Rietjens 59 caramboles van de 70.

Pieter 50 punten in 20 beurten en zeer knappe winst, Jan van Dooren had te weinig caramboles [15] .

 Odilia 1 – Egchel 2.       Uitslag: 6 – 2. 

In St Odiliënberg verloor Egchel 2 zijn ongeslagen status in deze vroege competitie, alleen Jos Bos wist te winnen.

Frits stond al snel op grote achterstand tegen Rolf Dick maar kwam sterk terug met series van zes en vijf, echter net te weinig om de partij naar zich toe te trekken.

Jos moest 10 caramboles meer maken dan Mike Stevens die door goed spel het Jos knap lastig maakte. Zoals de vorige partij diende Jos een grote achterstand goed te maken, de Egchelspeler beschikt echter over zoveel ervaring dat hij, door tactisch te spelen, de partij deed kantelen en de winst knap naar zich toe trok.

In de derde partij moest weer een grote achterstand goed gemaakt worden, Peter die 5 caramboles meer moest maken lukte dat door een serie van 16 te maken, viel daarna echter even stil waardoor Peter Tijssen de partij nipt won.

Ook de kopman van Egchel wist niet te winnen van een heel goed spelende Wiel Wirtz. Op het laatst had de Odiliaspeler een voorsprong van meer dan dertig caramboles met een hoog gemiddelde, dat hij daarna 6 poedels achter elkaar maakte en daardoor zijn gemiddelde drastisch zakte, daar mag iedereen over denken wat hij wil. In ieder geval verloor Peter royaal, iets wat niet vaak voorkomt bij de kopman uit Egchel.

Volgende week weer uit tegen Ramona uit Montfort, de supporters bus vertrekt om kwart voor zeven. 

PeterB: 66 in 31.   PeterV: 58 in 28.  Jos: 65 in 31.  Frits: 40 in 43. 

Libertin 7 – Egchel 3.    Uitslag:  4 – 4. 

Hiervan is geen verslag, maar er dient gezegd dat Egchel 3 het buitengewoon goed doet in deze voor hen nieuwe competitie. 

Partick: 55 in 42.   Frits: 49 in 38.  Wil: 40 in 23.  Twan: 23 in 40.

BC Joppe 2 – Egchel 1.   Uitslag:   2 - 4. 

Meijel, een dorp met karakter en prachtig ingebed tegen de rand van de peel. Een dorp waar het altijd prettig toeven is. Dat ondervond Egchel 1 ook in de sfeervolle biljard arena van het Oranje hotel. Hans Zelen trapte bekwaam af tegen Joppes derde man Johan Ewalts. Hans zag licht op elke verdieping, ondanks het goede verweer van Johan , die tussen de kleine blundertjes door toch liet zien een rasbiljarter te zijn. In 30 beurten gaf de duivel Hans net iets meer licht, terwijl Johan zich net te laat uit het peelmoeras deed hijsen.

Jan Beijers liet al snel de turf prachtig branden en liet Rob Caris op te dun ijs balanceren. Rob kan machtig mooi biljarten maar helaas heeft niet elke goede gedachte van hem ook het gewenste effect.

Een mooie wedstrijd om de roos. Door goed geconcentreerd spel en fraaie stootbeelden won Jan de geurende roos en liet Rob met de doornen achter. Rob liet echter zien over de mentale weerbaarheid te beschikken , kwam redelijk terug en nam zelfs een minieme voorsprong , maar kreeg toch wat beurten te weinig om de schade helemaal te beperken. Diem non lamentatur, diem non vivitur, was beider motto.

Jan van Heugten  is de mooiste biljarter van Meijel, maar hoge bomen groeien ook langzaam. Tegen Had Philipsen, net teruggehaald uit het biljartmuseum, ondervond hij niet alledaagse tegenstand.

Had biljart met een ongelikte schoonheid, ruw snel, maar geraffineerd. Voor Jan gold dat als er veel licht is de schaduw altijd nabij is, hij nam dan wel het initiatief, maar soms leiden initiatieven ook jammerlijk nergens heen. Had won , maar door zijn veel te snelle spel ziet hij sommige oplossingen dan ook veel te laat. Voor Jan komt de zon de volgende wedstrijd zeker weer mooi op.

Voor Meijel is het even in de wachtruimte plaats nemen , terwijl Egchel zijn droom mooi kan blijven nastreven en nestelt zich met deze benauwde zege, daar waar ze willen staan. 

Egchel 2 – ONA 2( Neeritter).      Uitslag 4 – 4. 

Beide teams stonden op een gedeelde eerste plaats in deze prille competitie, een echte topper dus waarin de punten gelijk verdeeld werden. Het was van alle partijen niet hoogstaand wat er op het groene laken gepresteerd werd, met veel “werkbiljart” wonnen Peter Bos en Jos Bos hun partijen, Peter Verstappen en Frits Reynders verloren vrij royaal.

PeterB: 80 in 29.   PeterV: 38 in 26.  Jos: 65 in 34.  Frits: 39 in 38. 

Egchel  3   -  de Siem 5.    Uitslag:         4  -  4. 

Derby onbeslist.

Twan speelde wederom een te lange partij en wist deze helaas niet te winnen van nieuwkomer Huub. Verlies na 49 beurten

Onder het toezicht van zijn leermeester speelde Wil zich verdiend naar winst in ook een lange partij tegen Piet. Wellicht heeft Wil’s leraar weer nieuwe dingen gezien om te gaan beoefenen. Winst na 48 beurten

Hans begon voortvarend tegen Pé , maar wist dit niet vol te houden en Pé kroop dichterbij en won na 31 beurten.

Patrick speelde een klasse partij tegen  Paul. Twee hoge series ( 14 en 16) maakte het mogelijk dat het een korte partij zou worden. En dat werd het ook. Na 20 beurten was de klus geklaard en behaalde Egchel alsnog een gelijkspel tegen de heren Ut Méél 

Patrick 20-55,   Hans 31 -41,   Wil 48-40,   Twan 49-32.

Egchel1 – De Oude Smidse 1.    Uitslag: 3-3.  

Niet alles, maar wel veel, wat er op biljartgebied in Egchel gebeurt is het allerhoogste niveau.

Egchel 1 – De Oude Smidse1 zal niet de geschiedenis ingaan als thriller waarmee Egchel of Baexem naam heeft gemaakt door spectaculair spel of ongewone exclusiviteit.

Als Eliens met hun ufo’s van mars naar de aarde komen , komen ze gewoon om een lekker potje te biljarten, zo ook het trio van de Oude Smidse, gezellig avondje, lekker spelen en heel belangrijk, dat heerlijke sigaretje. Geen van de teams kon de schuiven helemaal open zetten.

Pieter Zelen, speelde voor het eerst op het hoogste niveau en deed dat verdienstelijk tegen Peter van Geel. Tot beurt 8 was het een gelijk opgaande partij , maar een opvallend knappe serie van 16, die Peter produceerde zette Pieter op vet verlies en uit die hut kwam Pieter dan ook niet meer uit. En zodoende kon hij zijn eerste partij op hoog niveau al redelijk vroeg aan de spijker hangen. Goed gespeeld maar de melk bleef te wit. Peter mooi en verrassend geïmponeerd door zichzelf.

Biljarten is gewoon koren op de molen van Hans Zelen. Hij weet dat kúnnen biljarten veel mooier is dan af en toe een potje winnen. Hij won in 32 beurten van een niet superieur spelende Erik Raemakers. Erik had de Peel en Maas wind dan ook niet mee en maakte te veel ongeziene foutjes, waarvan Hans dankbaar profiteerde. Geluk was voor Hans dan ook de afwezigheid van het ongeluk.

Aardige partij van beide kanten, Erik bleef ondanks verlies toch de speler van stijl en klasse en met het voornemen de rollen een volgende keer om te draaien.

Voor Rob Caris bestaat er maar één intentie en dat is winnen, dat kan, want in principe heeft hij meer techniek in huis dan zijn eigen laptop. Maar het biljart fenomeen Jan Notte stak daar op een mooie manier een stokje voor. Want Jan knipte zijn partij in mooie stukjes, deed wat ie moest doen, goed geconcentreerd en begaafd spelend tikte hij het zelfs in de 28ste beurt uit. Rob zijn kar zou weer keihard tegen de rand  gereden zijn als hij zich in de nastoot niet had laten zien. Met veel kennis en een mooie stijl tikte hij de partij op gelijke hoogte, zodat de punten eerlijk verdeeld werden. De Oude Smidse tevreden, Peter, Erik en Jan konden leven met het resultaat, ze lieten zien dan hun perfectie gelukkig nog uit imperfectie bestaat en dat maakt hun tot een leuk team en prettige tegenstander. Hans, Rob en Pieter knarsten zachtjes op hun tanden, maar er liggen nog veel meer kansen dan beren op hun weg naar hogerop. Reserve Had Philipsen zat erbij en voelde zich als een kuiken dat uit het nest was gevallen. 

Nooit Gedacht 1  -  Egchel 2.       Uitslag:  2 – 6. 

Ook in Montfort wisten de mannen van team 2 met een overwinning huiswaarts te keren. Frits heeft nog wat moeite om zijn draai te vinden in de MLBB. De Egchelspeler verzuimde het om een serie te maken, iets wat zijn tegenspeler Sjef Weber wel deed, nl 14. Tel daar nog een paar kleinere series bij op, dan is dat het verschil tussen winnen en verliezen. Maar geen paniek zijn goede periode zal er zeker aankomen. ( HS 3 ).

Jos moest alle zeilen bijzetten om zich Johan van Wegberg van het lijf te houden. Hij moest 15 caramboles meer maken dan de speler uit Montfort. Veel lastige ballen kreeg hij voor zijn kiezen, maar Jos pareerde beheerst. Een grote serie zat er niet in, deze avond bleef hij op 8 steken.

Peter won achteraf gezien vrij gemakkelijk van Wim Dekkers, had hij bij sommige ballen iets meer tijd genomen dan zou zijn gemiddelde zeker hoger zijn geweest. Twee series, eentje van 11 en eentje van 14 maakte dat hij ruim kon winnen.  ( HS 14 ).

Dat op Pier Bos geen maat staat weten de meeste spelers van de MLBB nu wel. Ook Rens Schoenmakers was een sportief verliezer en complimenteerde Pier’s spel. Niet dat Egchels kopman die avond een super hoog gemiddelde speelde ( 3,07 ), maar de caramboles die hij maakte,  waren van een hoog artistiek gehalte, de woorden “neet te geluive” werden vaak uitgesproken door de Montfortenaren.

( HS 11 )

Peter B: 80 in 26.  PeterV: 65 in 30.  Jos: 65 in 31.   Frits: 24 in 31.  

Thorn  4     -     Egchel   3.     Uitslag:  0 – 8. 

Na de 8-0 nederlaag vorige week  werd er deze week bij Thorn gewonnen met 8-0 in het gastvrije café Aod Thoear.

Anders dan in de Venlose Bond, waar als je wilt winnen onder de 30 beurten moet spelen, is het in deze bond ook mogelijk om te winnen in 40+ beurten.

Twan bewees dit als eerste door nipt te winnen van Vivian in 49 beurten.

Hans won na 41 beurten van eigenaresse Petra. Jammer dat de laatste caramboles zo moeizaam gingen.

Patrick wist na een moeizaam begin op gang te komen en liet Jan na 35 beurten zien dat hij op de goede weg terug is.

De beste partij kwam van Wil, die zijn allereerste competitiepunten behaalde door knap te winnen van Robin na 28 beurten. Het vele oefenen en een goede leermeester gaan dit seizoen nog vele punten opleveren voor Wil, mits hij niet word opgewaardeerd.

 Patrick 35-55,   Hans 41-50,   Wil 28-40,   Twan 49-35.

A.s. dinsdag de derby tegen de Siem uit Meijel, met in hun gelederen oud-Egchelspeler Pé  van de Mop.

 

De biljartcompetitie is weer begonnen, Egchel speelt met drie teams in de MLBB ( Midden Limburgse Biljartbond ).

 Roermond/OVU – Egchel 1.    Uitslag:   6 - 0. 

In de prachtige ambiance van Café Willems in Roermond trad Egchel 1 aan voor hun eerste competitie wedstrijd tegen het voor hun onbekende Roermond/OVU3.

Prettige gastheren en een biljart blues sfeer moesten de Egchelmannen in hogere sferen brengen, maar het liep anders.

Verliezen is belangrijk, anders was winnen niet zo leuk, dat ondervond Hans Zelen tegen Phil Vonck.

Hans zag Phil gaandeweg de partij van zich weglopen en kon zijn eigen ritme niet te pakken krijgen. En Hans was dan ook als vogel voor de kat voor Phil. Phil 75 punten in 26 beurten , Hans 26 beurten 44 punten. [ 1,69 gemiddeld].

 Phil, moet gezegd, speelde met een machtige attitude en deed Hans al snel in de verkeerde film belanden. Tegen de verwachting in stond Egchel achter en met de rug tegen de muur , want ook Rob Caris kon zijn keu niet fijn genoeg kalibreren tegen de zeer fraai en fijn spelende Pierre Voncken.

Rob zette nog wel de zwarte haan in , maar kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen een ontketende Pierre. Die eindigde zijn partij met een gemiddelde van 6,07 en daar was voor Rob geen kruid tegen gewassen. Maar wat Rob wel goed maakt is dat als hij slecht speelt toch goed is. Tegen een grootheid als Pierre had hij evenwel toch te korte benen. Rob kwam niet verder dan 23 punten in 14 beurten. 

Had Philipsen probeerde tegen Anton de Bruijn nog wel van een ei een omelet te maken , maar door het fijn afgestelde spel van Anton kwam daar voor Had ook weinig van terecht.

Anton liet het biljart mooi branden en tikte Had met een gemiddelde van 5,93 fraai terug naar Egchel.

Had speelde uiteindelijk met een gat in de ziel toch nog een gemiddelde van 4,12 en een grootse afgang was zijn deel, de triomf voor Anton.  Mooi spel, schitterend verlies en knap spel in kwadraat.

Al na één wedstrijd is het voor Egchel  dikke lucht. Roermond/OVU won zeer mooi spelend en toonde ook de promotie naar 1 D waardig te zijn, en bovendien was het er prettig toeven. Egchel zal en moet zich herpakken na onverwacht verlies, maar gaat dit seizoen de hel nog warm spelen, zei de ziener !!! 

Egchel 2 – Wessem 2.   Uitslag:  8 – 0. 

Egchel 2 wist hun eerste wedstrijd maximaal te winnen, Frits Reijnders beet de spits af tegen Paul Smeets. Beiden speelden onder hun kunnen, getuige het aantal beurten. Toch had Frits het betere van het spel die avond en won daarom verdiend. ( HS 4 ).

Jos Bos speelde een puike partij tegen Ton Dierx, in het middenstuk maakte hij 36 caramboles in zes beurten, de voorsprong die hij hierdoor opbouwde gaf hij niet meer uit handen. ( HS 10 ).

Peter Verstappen won vrij gemakkelijk van Arthur Lommen in te veel beurten. ( HS 9 ).

De kopmannen Peter Bos en Harry Driessens speelden geen hoogstaande partij, hun algemeen gemiddelde werd net gehaald.

Een serie van 14 maakte dat de Egchelspeler de volle winst binnenhaalde. ( HS 14 )

PeterB: 80 in 30.   PeterV: 65 in 35.   Jos: 65 in 27.   Frits: 50 in 43. 

Egchel 3 verloor met 8 – 0 van De Breer 3 uit Roermond.

Nieuwe talenten staan op  , reputaties sneuvelen.

Dertien weken lang werd  door tien topbiljarters gestreden om Egchels hoogste eer op biljartgebied.

De oude garde zou hun eieren wel in hun eigen mandje kunnen leggen dachten ze , maar  het verleden biedt nooit een garantie.

Het groene laken werd bijvoorbeeld voor Hans van Sil en Had Philipsen het kerkhof van hun ambities. Ze mochten spelen voor de laatste en laagste prijzen.

Niet dat dat een afgang betekende , zo was Hans vorig jarig nog de grandioze winnaar van dit goed gedoteerde toernooi, dit jaar waren zijn betere tegenstanders het die hem naar een negende plek dirigeerden. Had zag gewoon te veel beren op zijn weg en eindigde als tiende.

Peter Verstappen speelde zich naar een verdienstelijke plek, zevende , ten koste van het nieuwe en leergierige talent Wil Oomen.

Peter zat gewoon hoog in de boom en Wil gaat in de toekomst het biljartlicht weer laten branden.

Twan Delissen en Fons Reijnen streden om de plaatsen vijf en zes en deden dat beiden meer dan voortreffelijk. Twan gaat de komende tijd de hel warm stoken door zijn opportunistische spel, wat hem dit keer toch op plaats zes deed belanden en Fons zag zichzelf mooi vijfde worden in zijn eerste deelname in dit zware toernooi. Voor beiden, zeggen de kenners, een mooie opstap naar grotere en meerdere eer en glorie. Biljarten is niet heilig en ze weten beiden donders goed dat je alleen kunt winnen als je beter speelt dan de tegenstander óf de tegenstander slechter speelt dan hun. Nou en…..

Relativeren kon ook Pier Bos na zijn partij tegen de opkomende man Frits Reijnders.

Frits kreeg eindelijk loon na veel trainingsarbeid en dat biedt veel perspectief voor hem en zijn Egchelse achterban. Een knappe podium plaats was zeker door zijn veel belovende spel zeer verdiend. Voor Pier stond er iets te veel damp op de ketel, maar toch werd hij met redelijk spel alsnog vierde.

Pieter Zelen en Hans Zelen hadden zich beiden geplaatst voor de finale , maar daar botste Pieter zijn wagen al snel keihard tegen de wand, want tegen een ontketende Hans was niet tegen op te boksen.

Pieter schudde in het begin nog wel flink aan de boom, maar Hans liet het biljart perfect branden en ging verdiend met de eer en de eerste prijs aan de haal. Knappe prestatie tegen een Pieter die komend seizoen zijn team maatje is.

Het POEK was weer het toernooi waar verwachtingen werden waargemaakt, waar een paar reputaties sneuvelden en waar het gezellig toeven was en met een terechte winnaar.

1 Hans Zelen….huiveringwekkend goed

2 Pieter Zelen……knap , maar nét niet.

3 Frits Reijnders…. veel belovende toekomst.

4 Pier… heeft een prachtige toekomst achter zich, komt terug.

5 Fons …. Trainingsbeest.

6 Twan … de opportunist.

7 Peter…..altijd verrassend.

8 Wil…..snelle denker in netelige posities

9 Hans….. altijd goed , behalve..

10 Had….wie later komt mag eerder gaan.

Met dank aan de organisatie en aan Guus , de lokaalhouder, voor de gastvrijheid.

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afdeling 1 van de VBBeo, Seizoen 2013/2014.

Uiteraard vieren we dit met een feestelijke receptie, waarvoor we U graag uitnodigen !
Onze kampioensreceptie wordt gehouden op vrijdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur, in Café Manders (...waar anders! ) Van Enckevoort straat 22 te Egchel.
We hopen U daar te ontmoeten en een leuk feestje te vieren.
Peter Bos,  Free Gielen,  Hans Zelen,  Peter Verstappen en Pieter Zelen

SBV Egchel 3 is kampioen geworden in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Maas en Peel, seizoen 2012-2013.

 

11 Mei 2012:

 

Egchel 2 kampioen 2011-2012 van de senioren biljartbond, Maas en Peel, afd. A

Van harte gefeliciteerd

Receptie Cafe Manders op maandag
21 mei a.s. aanvang 14.00 uur.

 

 

In verband met het behalen van het kampioenschap in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Peel en Maas, seizoen 2011-2012, houdt het team Egchel 3 (Wim Delissen, Jac Gommans, Wiel Henderikx en Ton Joosten) haar kampioensreceptie op dinsdag 15 mei aanstaande van 14:00 tot 15:00 uur in Café Manders, van Enckevoortstraat 22 te Egchel.

 

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afd.1 van de VenloseBiljartBond en omstreken (VBBeo).

Uiteraard vieren wij dit met een feestelijke receptie waarvoor we U graag uitnodigen!

Onze kampioensreceptie wordt gehouden op zaterdag 5 mei van 19.30 tot 21.00 uur

in Café Manders (…waar anders! ), Van Enckevoortstraat 22, Egchel.

Namens:

Had Philipsen, Peter Verstappen, Peter Bos, Hans Zelen, Pieter Zelen.

 

8 april 2010 :

Op donderdag avond 8 April zijn Peter Verstappen, Pier Bos, Pieter Zelen, Hans Zelen en Had Philipsen, kampioen  geworden in afdeling 2, van de Venlose biljartbond

 

De kampioenen

 

Persoonlijke clubkampioenschappen van BV Egchel

 

 

 

Op de foto staan Leike Giesbertz, Peter Zelen, Had Philipsen en Pieter Zelen. (van links naar rechts).

Het was een grootst biljartfeest in Egchel..... 

 

 

Biljarten leeft in Egchel.. 

 

 

 In Egchel wordt weer feest gevierd! Alweer is een Egchels team er in geslaagd om kampioen te worden. Ditmaal hebben de heren uitkomend in de 6e afdeling van de VBBeo in een overtuigend seizoen verdiend het kampioenschap binnengehaald. Dat dit niet ongemerkt voorbij mag gaan, houden de kampioenen een receptie.

 

Egchel 4 KAMPIOEN

Op bijgaande foto ziet u van links naar rechts Patrick Ghielen, Ferry Maessen, Maurice Reijnen, Hans Peeters en Jos Bos.

 

Tot ziens bij Manders!                                                           Namens het bestuur,