Biljartvereniging Egchel
 

Biljartvereniging Egchel                                                            terug naar de Linkpagina klik hier

Voorzitter:   Had Philipsen 0620670490 Penningmeester: Peter Bos  0610539009 Secretariaat:P. Verstappen 077-3072195

Sinds 1967

 
Correspondentieadres    P.M.S. (Peter)Verstappen. Melkweg 12 5987 NE  Egchel Telefoon     0773072195 Mobiel        0650298225                         Email p.m.s.verstappen@hccnet.nl

Oude Smidse 1  - Egchel 1.       Uitslag:   4  - 2.

In Baexem vliegen dezelfde vogels als in Egchel, de Oude Smidse spelers legden evenwel net ietsje eerder hun ei. Egchel, met Had Philipsen , Rob Caris en Peter Zelen konden geen moment hun ei kwijt en verloren dan ook hun wedstrijd met 4-2. Maar de Egchelse matadors vielen niet van waanzin in een ravijn, ze kunnen biljarten relativeren. Pieter trad aan tegen Peter van Geel , die ondanks dat hij een hele reisdag achter zich had in te veel beurten Pieter de wielen van de wagen speelde. 

37 beurten had Peter nodig om zich Pieter bekwaam van het lijf te schudden en de verdiende grijns was tot achter zijn oren te zien.

Had Philipsen deed waarvoor hij in de ploeg opgenomen is en won verdiend van Jan Notté in 29 beurten. Had zijn fantasie krijgt altijd de ruimte en daarom voelde Jan zich in de partij de goedwillende figurant. Hoewel hij goed geconcentreerd en lang kijkend toch nog Had het vuur na aan de schenen legde. Had spinde 29 beurten als een kat met een verse muis en liet Jan met verlies in Baexem achter.

De derde partij, te laat voor Rob Caris, was niet van hoogstaande makelij. Het was voor Rob en  voor Erik Raemakers een beetje zoeken naar ritme, gevoel en exemplarische stoten die ze allebei in huis hebben. Erik koloniseerde zijn kennis net ietsje beter dan Rob en kon dan ook zuinig juichen na 29 beurten. Verlies voor Rob en absurder kon voor hem de ontluistering niet zijn.

Egchel werd de zachte vernieling ingespeeld en in Baexem , bewezen Peter, Jan en Erik vliegen toch iets anders geluimde vogels dan in Egchel. 

 

Egchel 2

Begon het nieuwjaar niet goed en niet slecht , de inhaalwedstrijd tegen Mijnheerkens uit, werd met     6 – 2 verloren, de thuiswedstrijd afgelopen donderdag tegen Nooit Gedacht werd met 6 – 2 gewonnen. 

In Roermond wist alleen Jos te overtuigen  terwijl Pier, Peter en Frits onder hun kunnen speelden. Dient nog gezegd dat de tegenstander van Peter de partij in 13 beurten uitmaakte ( 4.62 gem) terwijl hij vijf punten minder moest maken.

PeterB: 45 in 24.   PeterV: 26 in 13.   Jos: 65 in 20.   Frits: 33 in 31.

Tegen Nooit Gedacht uit Montfort moest uit een ander vaatje getapt worden om mee boven in te blijven draaien ;Frits won zijn partij mede door een mooie serie van 10 en een krachtig slotakkoord. Sjef Weber liep steeds achter de feiten aan en moest toezien hoe Frits in iets te veel beurten de partij won.  Jos speelde, net zoals in Roermond, weer subliem. Tegenstander John van Wegberg had  geen schijn van kans. Een serie van 13 en de partij uitmaken met een serie van 18 toont de vorm waarin Jos zich nu bevindt.                                                                                                                                                                                                                 De De derde partij, Peter tegen Wim Dekkers was niet hoogstaand. Peter won in 32 beurten, de partij uitmakend met een serie van 13, wat op zicht weer wel goed was. Kopman Peter Bos verloor zijn tweede partij in dit nieuwe jaar, misschien lag het aan zijn nieuwe, oude keu ? Wie zal het zeggen. In ieder geval won Rens Schoenmakers in een middelmatige partij.                                              

PeterB: 61 in 32.    PeterV: 65 in 32.   Jos: 65 in 19.    Frits: 50 in 38. 

Egchel  3   -   Thorn  4.         Uitslag:       2   -  6. 

Egchel 3 is het nieuwe jaar slecht begonnen met een nederlaag tegen laagvlieger Thorn 4

Alleen Twan wist zijn partij te winnen. Hij had maar liefst 65 beurten nodig om te winnen tegen een gelijkwaardige tegenstandster. Pluspunten waren: 2 punten voor Egchel en de wedstrijd was binnen 1 uur gespeeld.

De wedstrijd van Wil duurde ook 1 uur, maar 30 beurten minder dan Twan’s partij. Wil nam nog wel een voorsprong, maar kon niet voorkomen, hoe zijn tegenstander( met veel fortuin in zijn spel) het na 35 beurten uit had.

Hans liep al snel achter de feite aan tegen zijn tegenstandster, die na 10 beurten al meer dan haar helft bij elkaar had. Toch kon Hans nog enigszins terugkomen, maar kwam net tekort op het laatst. Verlies na 41 beurten

Patrick had een off-day. Het lukte niet deze avond, waardoor hij dan ook royaal verloor na 32 beurten

Volgende week spelen we uit tegen de Siem uit Meijel.

Egchel 1 – Thorn 2.         Uitslag: 2 - 4. 

In de overvolle biljartarena van café Manders in Egchel was het druk, het gehele management, bestuur en sponsoren van het eerste als mede veel toeschouwers kregen dan ook spannende wedstrijden voorgeschoteld .

Dat Hans Zelen steeds kleine stapjes voorwaarts doet, is zijn grote winst. Tegen Dre Romkens was Hans zijn prik echter al snel uit de cola en hij moest toezien dat Dre zijn caramboles in genoeg beurten en op zijn dooie gemak bij elkaar kon sprokkelen. De normale fonkeling  van Hans en zijn soms fluwelen touch bleken in zijn elleboog te blijven steken. En zo zag Hans de zachte vernieling na 43 beurten  totaal kansloos op zich af komen. Maar Hans weet wat hij kan….maar nu moest hij even toekijken als een verslagen ruïne, jammer.  Voor Dre lachte zelfs voor heel even de maan naar hem.

Rob Caris opende in zijn partij tegen Hans Roumen deuren  waar zelfs geen uitgang was… Rob heeft de gave om van elke partij iets zinnigs te maken. Nu had hij tegen Hans 29 beurten nodig om zich bij de aanwezige scouts fraai in de kijker te spelen. Voor Hans, normaal de speler met dat gouden randje, was spelen tegen Egchel een mijnenveld. Hij speelde als een tapdanser in de woestijn en kreeg dus geen moment vat op het spel. Mooie winst voor Rob die nog altijd voor dat zakje drop speelt en daarin ligt ook zijn grootste charme.

Hans voelde de avond in Egchel als een toegespitste vorm van drama. Hij liet door minder spel zwarte sneeuw neerdwarrelen over het Egchelse land , maar eigenlijk, zo leek het, zou hij het liefste God een elleboogstoot hebben uitgedeeld. Hij bleef met dat verlies achter in gelukkige eenzaamheid.

Rob bewees met deze partij dat hij nog lang niet door de tijd is ingehaald en maakt dus weer kans op de medaille. Knappe winst voor hem en een gelijke stand in Egchel.

 Had Philipsen en Ruud Basten zorgden voor een spannende apotheose. In Ruud zijn spel was te zien dat de hemel en de aarde elkaar ergens moeten raken…. Had daar in tegen kan dan veel koketteren met zijn inside-biljartwetenschap, maar moet toch te veel leven met de ironie van verlies. En als Ruud zo mooi blijft spelen, zijn tegenstander zo denderend declasseert  en Had de schaamte in de bek speelt, dan wordt hij in Thorn nog een keer in brons gegoten.

Hij koloniseert zijn succes door hoge normen voor zichzelf aan te leggen , maar nog meer door een mooie attitude en subtiele kalibratie in zijn spel. Hij liet Had als een houten klaas rond het biljart jagen en na 25 beurten mocht hij zijn hoofd op het hakblok van verlies leggen. Ruud tikte zijn laatste carambole precies aan op het tijdstip dat hem de overwinning en de mensheid de meteorologische winter bracht. Hij stootte daarmee ook door naar een verdiende winterstop…

Biljarters die niet kunnen biljarten in een tijd die wit moet zijn maar het nooit is…moeten biljarters zich gaan bezighouden met de brexit, de energietransitie of klimaat akkoorden? Biljarters zijn net mensen, ze willen spelen.

Scribent wenst elke biljarter prachtige feestdagen toe, een gezond volgend jaar en het besef dat biljarten maar gewoon een leuk spelletje is…   

ABC 3    -     Egchel 3 .      Uitslag:        8   -  0. 

Egchel toog richting Asenray om daar op de plaatselijke camping aan te treden tegen het derde team van ABC, wat net 1 punt boven Egchel stond.

Helaas zat het deze avond niet mee en alle wedstrijden werden verloren

Twan begon nog wel goed met weinig poedels, maar op het laatst kwamen die er teveel en verloor zodoende na 39 beurten.

Wil kwam deze avond niet in zijn spelletje en wist nog wel tegenstand te bieden maar verloor helaas na 50 beurten.

De partij van Hans was meer spannend dan goed. Beide heren waren niet in hun beste doen, waarbij Hans tegenstander iets gelukkiger was en zodoende verlies na 51 beurten.

Kopman Patrick speelde een klasse partij, maar aangezien zijn tegenstander de avond van zijn leven had verloor Patrick na 18 beurten met een gemiddelde van bijna 2,5.

Egchel toog dus puntloos richting huiswaarts, via Roermond en Haelen. 

Egchel 3 wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en biljartrijk 2019.!! 

De wedstrijd Mijnheerkens tegen Egchel 2 is verschoven naar woensdag 9 januari.

DMB 1 – Egchel 1.     Uitslag:    2 - 4. 

Het mooiste plekje aan de maas in Ool,. De Lange en Renée zorgen voor de perfecte outillage én hun wereld beroemde broodje kip aan de Maas. Café Kanters was dit keer  het decor voor een ouderwetse  giganten clash. De geroutineerde Maasbiljarters DMB, door alle wateren gewassen en de praktische nieuwkomers in de midden-Limburgse biljartwereld Egchel 1, streden daar om de eer van Ool en voor de serenade in Egchel.

Har Coumans begon gelijk met een serie van 8 plus 2, waardoor Pieter Zelen al gelijk tegen een schier onmogelijke achterstand aan keek. Pieter had eigenlijk geen enkele kans , maar benutte ze wel.

Hij maakte dat Har de rol van figurant kreeg toebedeeld in het verloop van de partij. Een partij die al na 27 beurten  gestolde geschiedenis werd voor Har.  Pieter benutte elk kansje en bezocht fraai alle hoeken van de baan . Na 27 beurten bleef zijn gebalde vuist in zijn broekzak zitten en kon hij vrolijk , maar zeer verdiend de felicitaties van zijn maten en de onfortuinlijke Har in ontvangst nemen. Een knap intern feestje voor Pieter en voor Har begint de volgende match weer gewoon met 0-0.

Veel belovend , maar tot nu toe pech- vol spelend is tekenend voor Rob Caris. In Ool kwam hij ontiegelijk onder de wielen, dit keer van een ontketende Cleo van Herten , die zijn eigen biljartgrenzen nog niet kent. Voor Rob was het de hele wedstrijd dikke lucht. Cleo parasiteerde op de foutjes van Rob en deed dat zo gestaag en bekwaam dat de spanning er al na 10 beurten af was. Rob hoeft biljartend geen geluk te hebben als hij maar niet te veel pech heeft. Het geluksvogeltje deed op zijn schouder echter niet mee, zodat Cleo mooi het geluk afdwong dat hem vooraf ontbrak.

32 Beurten en winst voor Cleo, Rob kon in die beurten niet genoeg orde in zijn chaos krijgen wat resulteerde in 63 van zijn 80 te maken caramboles.

Soms zijn er van die partijen die zo lelijk als een drol lijken. Voor Had Philipsen en Ton Beckers was het de taak om daar nog een aardig gebakje van te maken. Ton is groot geworden door klein te denken ook biljartend is hij groots door het klein te spelen. Het snelle , ogenschijnlijk laconieke spel van Had is verraderlijk functioneel en doorspekt met lucky punches die hij wel bedoelt, maar door weinigen begrepen worden.  Ton kon redelijk meekomen , maar de energie die Had in zijn wedstrijden steekt benam hem zijn kunde en precisie. Had profiteerde daarvan en tikte het met een opvallend mooie kleine, door niemand geziene serie, uit in 31 beurten.

Maar de mooie lak is van Tons spel nog lang niet af, ondanks nipt verlies zal hij menige tegenstander nog naar de spelonken van verlies en lellende spelen. Behalve dit keer. Egchel kreeg loon naar werken  en DMB mag even in de wachtkamer van succes plaatsnemen. 

Egchel 2 – Swalmen 2.       Uitslag:  6 – 2. 

Goede overwinning van Egchel 2 op laagvlieger Swalmen, Frits  maakte het zich zelf moeilijk door in de beginfase te veel poedels te maken. De tweede helft was beduidend beter, toch speelde zijn tegenstander Jan Rolfes ook niet verkeerd en maakte het spannend omdat hij vijf caramboles minder moest maken. Echter Frits maakte de laatste vijf beurten 16 punten en besliste de partij in iets te veel beurten, terwijl Jan in zijn na beurt op drie caramboles bleef steken. ( HS 7 )

Ook Jos begon zwak maar maakte het gedurende de partij helemaal goed. Verschillende kleinere series zorgden er voor dat hij een voorsprong nam die Thijs op den Camp niet kon goedmaken.

Daarbij een sterk slot van Jos , bijna 30 punten in 10 beurten,  maakte aan alle illusies van de Swalmenspeler een einde. ( HS 8 ).

Peter had een totale offday, en speelde een “snel vergeten” partij. Zijn tegenstander Theo Claessen kreeg bijna alle ballen op een presenteerblaadje van Peter, voor hem een partij waarin alles lukte, gunstig kloste en niks fout kon doen. Daarbij moest hij vijf caramboles minder maken, en maakte de partij in 19 beurten uit met 3.16 gemiddeld. Peter had een HS van 8.

Wat moest kopman Peter Bos (80) doen tegen Theo Cuijpers (65) die tot halverwege de partij tussen de vier en vijf gemiddeld speelde? Het enige antwoord was, zelf zo goed mogelijk spelen en wachten op een dipje van de Swalmenspeler. En die dip kwam er, met nog 12 caramboles te gaan( Peter nog 40!) . Theo maakte in 13 beurten , 12 poedels en 1 carambole. Dient gezegd te worden dat hij wel veel pech had door klos balletjes en verschillende net niet ballen. Desalniettemin profiteerde Peter hier optimaal van door in die dertien beurten veertig caramboles te maken en de partij te beslissen. Knappe wedstrijd van de Egchelspeler met een hoogste serie van maar 7. ( Wel 5 stuks J). 

PeterB: 80 in 23.   PeterV: 30 in 19.  Jos: 65 in 29.  Frits: 50 in 34. 

Egchel  3    -     DMB  3.            Uitslag:   6   -  2. 

Goed herstel van Egchel tegen De Maas Biljarters door verdiende 6-2 overwinning

De eerste wedstrijd werd een lange partij , waarin 58 beurten niet genoeg waren voor Twan om te winnen. Hij kwam 5 caramboles tekort

Wil speelde wederom een klasse partij . Constant spelend veegde hij de vloer aan met Miranda en wist te winnen na 26 beurten

Hans is zijn dipje te boven en wist na 39 beurten 2 punten toe te voegen aan Egchels totaal

Patrick zorgde voor de 6-2 overwinning door te winnen van DMB’s kopman Ronny.  Na 36 beurten was de klus geklaard.

Egchel 1 – DDD 2.        Uitslag:  2 - 4. 

Biljarters zijn pas mannen als ze doen wat ze zeggen, niet door wat ze zeggen. En dan nóg ontglipt er af en toe een poedeltje van hun keu.

Pieter Zelen  zorgde weer voor mooie stootbeelden die klonken als vallende ijsblokje in een krisstallen glas. Zijn tegenstander, Peter Steegh, is spelend de kerel van barbecue en gazon , altijd zonnig. Pieter  vuurde een spervuur aan caramboles  over de tafel die als een bommenregen in de kop van Peter sloegen. Peter zijn wanhoop is altijd privé, maar nooit fataal. Pieter tikte het in de 26ste beurt knap uit , maar het is voor Peter geen geknakt biljartleven, slecht s een kleine voetnoot in zijn carrière. Beiden weten ze dat je grote dingen groots moet doen en kleine dingen nog grootser, Voor Pieter was het een vette vis, voor Peter klotste de slagroom even, wetende dat je groot wordt door af en toe te vallen en steeds weer op te staan.

Rob Caris is er nog steeds van overtuigd te moeten spelen zoals hij doet, anders zou hij het zeker niet doen. Hoewel hij roemloos ten onder ging tegen een fraai spelende Max Bouwens, houdt hij zich daarmee wel mooi in stand. Maar het werd voor Rob toch wel erg stil op de hei . Max was moeilijk te stuiten  er kwam zelfs een soort spiritisme uit zijn keu. Voor Rob waaide er een te gure wind door Egchel na zacht verlies. Max zijn partij was een slalom tussen eer en jubel, want nog nooit won hij in Egchel. 23 Beurten zat Rob in de figuranten rol, opgedrongen door Max, die de hele wedstrijd aan de trekker zat en hem knap overhaalde in de laatste beurt.

Had verhaspeld verlies, want dan pas ontstaat schoonheid  met een heroïeke tint. Bijna zocht hij zelfs naar zijn kroontjespen om zijn eigen heldendaad te signeren. Maar Geert Metsemakers speelde hem de rug vol rauw. Een paar missers van Had waren genoeg voor Geert om Had met de voorhamer uit te wuiven naar het mausoleum in de polder.  En toch bleef Had , de couleur locale van Egchel, alleen vandaag in een figuranten rol.  Geert speelde de wedstrijd in 23 beurten knap en verdiend uit en Had mocht nog even wat bijbel teksten prevelen.  

Egchel verliest, DDD stijgt weer een paar plaatsen op de ranglijst, waar Egchel nog steeds fier op plaats drie of twee vertoeft. Maar wie blijft blaffen gaat nooit bijten.. 

Heel 1 – Egchel 2.    Uitslag 4 – 4. 

Tegen de nummer twee werd knap gelijk gespeeld door de Egchelnaren. Frits kon ondanks een goed gemiddelde niet winnen van oud Beringnaar Wiel Verber. Op het laatst kreeg Wiel de gemakkelijkere beginstoten terwijl Frits vaak moest zoeken, nipt verlies met nog vijf punten te gaan voor Frits. ( HS 10 ).

Jos tegen Marcel Bijlmakers was een voor beide spelers zeer matige partij. Jos kwam totaal niet in zijn spel en verloor vrij royaal. Een hoogste serie van 7 is te weinig om aanspraak te maken op de overwinning. Een partij om snel te vergeten.

Peter speelde een vrij vlakke partij tegen Peter Steuten, niet goed en niet slecht. Toch won hij gemakkelijk de partij met 11 als hoogste serie omdat de speler uit Heel totaal niet in zijn spel kwam.

Peter Bos speelde zijn beste partij tot nu toe in deze competitie. Tegenstander Antoine Smits had maar een verliespartij en kon op het einde nummer twee noteren omdat Peter een geweldige  demonstratie op het groene laken legde. 19 Beurten en een hoogste serie van 16 betekende 4.21 gemiddeld en de felicitaties voor de Egchelspeler. 

PeterB: 80 in 19.  PeterV: 65 in 31. Jos: 51 in 40. Frits: 45 in 25. 

 Haaze-Hoof 2  -  Egchel 3.        Uitslag:  6  -  2. 

Egchel verliest aansluiting met de top door verlies op de nummer 2 Haaze-Hoof uit Ospel.

In het sfeerloze( veel te veel verlichte)  gemeenschapshuis te Ospel moest Twan beginnen onder de klinkende geluiden van omvallende kegels, stuiterende beugelballen, vallende dartpijlen en een zangkoor wat repetitie had. Gelukkig was er muziek van de Lustige Buben, waardoor Twan gelijk goed in het spel kwam. Maar zoals zo vaker dit seizoen was het kruit na het begin verschoten en wist zijn tegenstander toch te winnen na 34 beurten.

Wil speelde niet goed, maar ook niet slecht. Toch liep hij ver weg van zijn tegenstander, die niet in zijn spel kwam. Maar een serie van 10 aan Ospels zijde bracht de ommekeer en ook Wil moest , een zeker gewaande overwinning, alsnog afstaan na 47 beurten.

Hans is sinds zijn terugkeer van zijn hoogtestage nog niet in vorm. Ook deze avond was het zwoegen en  maar hopen dat het ging lopen. Helaas lukte dit niet, verdiende nederlaag na 31 beurten

Gelukkig voor Egchel was er nog Patrick, die een mooie partij speelde. Zijn tegenstander klampte nog wel aan, maar Patrick was duidelijk de betere en door kleinere series en op het laatst een mooie serie van 16 brachten hem de winst na 27 beurten en zodoende toch nog 2 punten voor Egchel

Veldpoort 1 –Egchel 1 .     Uitslag: 2 - 4. 

En alweer vertrok Egchel, ditmaal uit het mooiste dorpje aan de maas, Stevensweert, met een knap aantal punten , na een zwaarbevochten overwinning naar huis.

29 december een koude, winderige winteravond bracht de stemming er niet vlot in, Hans Zelen trapte daarom af tegen Ricardo Ackermans en ook van die partij kreeg niemand warme blosjes op de wangen. Ricardo speelde zoals hij al zovele jaren speelt, mooi, maar altijd met het rafelrandje van pech en nét niet balletjes, die hem dit keer tegen een matige Hans Zelen ook weer de das omdeden.

Af en toe ontglipte op de slecht bezette tribunes een klein applausje voor Hans, maar sprong op tijd ook het glazuur van de tanden door de onvoorziene pechballetjes van Ricardo. Hans wint tenslotte in 32 beurten en daarvoor was hij ook naar Stevensweert gekomen. Ricardo mag voorlopig de stekker er moedig inhouden. Verliezen is voor Ricardo geluk dat even uitrust. Voor Hans is elke fraaie overwinning een verfrissing voor zijn geest.

Onder toeziend oog van de zwaar geblesseerde Jos Willms probeerde Had Philipsen en Geert Creamers er een mooie wedstrijd van te maken. Had, altijd vernieuwend in woord en spel klopte op de totaal verkeerde deur en probeerde weer met rock and roll biljart het leven van Geert wat lastiger te maken. Geert  masseerde en pikeerde zich, met onderweg, keurige trekballetjes, richting een mooie weg naar roem. Had bleek af en toe kortsluiting in zijn kop te hebben want de som van zijn beslissingen viel niet in zijn voordeel uit. Verlies voor Had , het massieve vertrouwen in zichzelf zal er niet onder lijden, verlies en winst is voor hem daily business.

Geert maakte er na 17 beurten met een gemiddelde van 5.30, een mooi einde aan en daarmee kwam Had onverwacht onder de veldpoort wielen. Nou en……een biljarter is zo goed als zijn laatste stoot en Geert zou morgen in Stevensweert wat meer bonbons kunnen verkopen.

Om tegenstand aan Pieter Zelen te kunnen bieden , moest eigenaar Erik Kusters van de schildersteiger worden gehaald. Een wedstrijd onder bevoegdheid van scheids/teller Jo Tummers viel voor Erik volledig uit de wolken want Pieter sneed als een blikopener door de kennis van Erik én zijn spel.

Hij sorteerde al vroeg in de wedstrijd voor  op een knappe overwinning.

Erik kwam totaal onder de eigen Velpoort wielen  en kon onmogelijk tegen een ontketende Pieter recupereren. Erik kon na 26 beurten de kwast weer op pakken en verder gaan op interieur technisch gebied, Pieter mocht van zijn maten de verdiende complimenten in ontvangst nemen. Zijn bekende doorstoters waren de ware publiekstrekkers op deze avond. Ook Pieter mag met Geert deze week bonbons aan de man gaan brengen.  

Egchel 2 – Roggel 1.      Uitslag:  6 – 2. 

Egchel 2 nestelt zich vaster in de top van het klassement door deze overwinning op naaste concurrent Roggel.

Frits maakte van het begin af aan duidelijk dat hij de man in vorm is, tegen Wim Bongers die 5 punten minder moest maken. 39 Punten in 12 beurten, een zeer goed gemiddelde dus op dat moment. Misschien dat door het toegestroomde publiek, ( Hans van S), de concentratie iets minder werd, we zullen het niet weten, zakte zijn gemiddelde naar een mooie 2.08 met een hoogste serie van 10. Mooie partij van de Egchelspeler.

Jos speelde tegen Nic vd Boogaart een partij die duidelijk maakte dat je nooit mag opgeven. Jos speelde boven zijn gemiddelde echter zonder hoge series.  Zijn medespelers zagen dat Nic , die 10 caramboles minder diende te maken, wegliep van Jos. In de 23ste beurt moest de Roggelspeler nog één carambole maken, Jos nog 11.  Als je dat ene punt niet snel maakt, weet je dat een tegenstander die Bos heet, heel snel kan toeslaan en met de winst gaat lopen, en zo was het ook.  Wederom een puike partij van Jos. ( HS 7 )

Peter speelt vrij en blij weer naar zijn oude niveau toe.

Ad Brink had geen schijn van kans, 39 punten de eerste 9 beurten, hoge series en mooi verzamelspel zorgden voor een mooi gemiddelde van 3.25.  Fijne partij van de Egchelspeler met een hoogste serie van 14.

Peter Bos had een zwak begin en einde, het middenstuk was uitermate goed maar zorgde niet voor de winst. Knap was dat Peter tegen Frans Relouw een achterstand van 30 caramboles op een paar punten na goedmaakte de Roggelspeler maakte toen een serie van 21 en besliste de partij. Hoogste serie van Peter was 15. 

PeterB: 50 in 18.  PeterV: 65 in 20.  Jos 65 in 26. Frits 50 in 24. 

Egchel 3 - Heel 3.        Uitslag:     5 – 3. 

Egchel klopt koploper Heel 3.

Troste koploper Heel kwam met volle moed naar Bej Manders toe. Na 2 partijen leek het voor hun op een deceptie af te lopen

Twan begon voortvarend, maar zakte helemaal terug en leek zijn tegenstander er met de eer van door te gaan. Maar wie Twan kent weet dat hij nooit opgeeft, ook nu niet. Met nog 5 caramboles te gaan maakte Twan het keurig af ( met 1 knorretje erbij) en liet zijn tegenstander met nog 1 carambole te gaan, puntloos achter.

Ook Wil begon erg goed aan zijn partij. Ondanks dat hij al 2 partijen 45 caramboles moet maken, deert dit hem weinig. Na 35 beurten was de verdiende winst voor Wil, die alweer zijn zesde opeenvolgende overwinning behaalde en Egchel op een 4-0 voorsprong zette.

Hans begon matig en liep al snel tegen een achterstand aan,. Wat hij ook probeerde hij kwam niet dichterbij, ook omdat zijn tegenstander deze avond in vorm was. Verdiende nederlaag voor Hans en  Heel kreeg weer hoop 

Patrick 46-55,  Hans 25-29,  Wil 35-45,  Twan 41-35

Egchel 1 –Avanti 2.     Uitslag: 4 - 2.

 Op de evenaar, aan de top, óf er doelloos bij bungelen, daar staat Egchel 1 op dit moment. Maar als je blijft wrijven gaat alles wel een keer glimmen. Egchel 1 glanst van boven tot onder.

Tegen een leuk Avanti speelde Rob, Pieter en Hans zich zeer verdienstelijk naar een overwinning en daarmee Avanti naar verlies , maar Frans Kiggen, Roger Poulussen en Roy Buitenhuis, Avanti’s  tweede team, knokken, winnen of verliezen al jaren met een glimlach en dat is hun charme.

Pieter Zelen trad tegen Roger Poulussen aan en dat alleen maar in het aanvallend level, waardoor Roger een beetje werd overdonderd. Pieter profiteerde van de kleine foutjes van Roger als een made in het spek. Met zijn bovenmaatse spel, 2,78 gemiddeld drukte hij zijn partij mooi over de rand in 18 beurten. Knap spel van Pieter en “no stress“ bij Roger.

Hans Zelen beloofd nooit veel maar brengt alles, Frans Kiggen had tegen Hans een licht overwicht maar kon de partij niet dirigeren. Daarom is het ook de toon die de muziek maakt en het raffinement van Hans maakte dat het totale stuk beter klonk, maar Frans kon alles sjiek spelend , behendig en knap pareren en maakte het meeste kabaal , wonderlijk zelfs zonder keu en won uiteindelijk in 23 beurten. Mooie wedstrijd die alleen op het laatst niet meer de spanning bracht. 23 beurten lof voor Hans en de verdiende punten voor Frans.

Rob Caris, het excentriek genie met de allure van een gewone Roggelse, speelde tegen Roy Buitenhuis. Voor Roy leek de partij in de beginfase op vluchtig geluk van winst, maar Rob hield keurig stand, bleef bij en de kleine tussendoor-foutjes van Avanti’s eerste man nekte zijn ambities en lieten Rob aan het langste einde trekken.  Voor Roy gold dat ook een slechte partij een partij is, hij weet immers dat hij de mooie biljarter is. Rob maakte de verwachtingen weer eens meer dan waar. Egchel wint met 4-2 en nestelt zich daar waar ze willen staan , in de mallemolen van het biljart in de eerste klasse D draait Egchel 1 mooi de rondjes mee. 

Biej De Vogel 2 – Egchel 2.      Uitslag: 4 – 4. 

Dat Frits weer zijn oude vorm te pakken heeft bewees hij afgelopen donderdag en als invaller afgelopen dinsdag waar, hij 2.40 speelde in team 3.  Tegen Biej De Vogel uit Montfort speelde hij een mooie partij tegen Frank Geelen, geen hoge series maar wel genoeg kleintjes om redelijk gemakkelijk de eerste twee punten binnen te halen. ( HS 6 ).

Jos vond zijn Waterloo in Monfort waar hij tegen zijn eerste nederlaag aanliep. Het grootste deel van de partij had Jos een voorsprong, maar Leo Werens kwam zeer sterk terug, onder meer door 27 punten in 4 beurten te maken. Jos kreeg geen fijne posities

om terug te komen in de partij, terwijl Leo volhardde in zijn goede spel. Het ontbrak Jos ook aan een hoge serie daardoor (HS 8 ), die hij normaalgesproken wel maakt.

Peter speelde een groot gedeelte van de wedstrijd tussen de drie en vier gemiddeld. Twee series van 14 en nog meer kleinere series maakten dat hij een grote voorsprong nam. Huub Mans bleef zijn gemiddelde spelen en moest wachten op het dipje van Peter, dit kwam er helaas voor de Egchelspeler, de overwinning echter kwam niet in gevaar.  (HS 14 ).

Kopman Peter Bos kwam er niet aan te pas tegen Harrie de Wit jammer genoeg. Normaal gesproken heeft Peter voldoende in zijn trukendoos om een partij te keren, echter afgelopen donderdag niet.

In een voor beide spelers te laag gemiddelde zorgde Harrie voor een gelijkspel. Hoogste serie Peter was 10.

PeterB: 64 in 29.  PeterV: 65 in 27.  Jos: 56 in 26.   Frits: 50 in 25. 

Team 3 speelde gelijk tegen Thorn 5.

31 Oktober November:

De biljartvereniging heeft gisteren deelgenomen aan de quiz code 1894 van omroep P & M. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 23 november.

 

Het team.

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afdeling 1 van de VBBeo, Seizoen 2013/2014.

Uiteraard vieren we dit met een feestelijke receptie, waarvoor we U graag uitnodigen !
Onze kampioensreceptie wordt gehouden op vrijdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur, in Café Manders (...waar anders! ) Van Enckevoort straat 22 te Egchel.
We hopen U daar te ontmoeten en een leuk feestje te vieren.
Peter Bos,  Free Gielen,  Hans Zelen,  Peter Verstappen en Pieter Zelen

SBV Egchel 3 is kampioen geworden in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Maas en Peel, seizoen 2012-2013.

 

11 Mei 2012:

 

Egchel 2 kampioen 2011-2012 van de senioren biljartbond, Maas en Peel, afd. A

Van harte gefeliciteerd

Receptie Cafe Manders op maandag
21 mei a.s. aanvang 14.00 uur.

 

 

In verband met het behalen van het kampioenschap in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Peel en Maas, seizoen 2011-2012, houdt het team Egchel 3 (Wim Delissen, Jac Gommans, Wiel Henderikx en Ton Joosten) haar kampioensreceptie op dinsdag 15 mei aanstaande van 14:00 tot 15:00 uur in Café Manders, van Enckevoortstraat 22 te Egchel.

 

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afd.1 van de VenloseBiljartBond en omstreken (VBBeo).

Uiteraard vieren wij dit met een feestelijke receptie waarvoor we U graag uitnodigen!

Onze kampioensreceptie wordt gehouden op zaterdag 5 mei van 19.30 tot 21.00 uur

in Café Manders (…waar anders! ), Van Enckevoortstraat 22, Egchel.

Namens:

Had Philipsen, Peter Verstappen, Peter Bos, Hans Zelen, Pieter Zelen.

 

8 april 2010 :

Op donderdag avond 8 April zijn Peter Verstappen, Pier Bos, Pieter Zelen, Hans Zelen en Had Philipsen, kampioen  geworden in afdeling 2, van de Venlose biljartbond

 

De kampioenen

 

Persoonlijke clubkampioenschappen van BV Egchel

 

 

 

Op de foto staan Leike Giesbertz, Peter Zelen, Had Philipsen en Pieter Zelen. (van links naar rechts).

Het was een grootst biljartfeest in Egchel..... 

 

 

Biljarten leeft in Egchel.. 

 

 

 In Egchel wordt weer feest gevierd! Alweer is een Egchels team er in geslaagd om kampioen te worden. Ditmaal hebben de heren uitkomend in de 6e afdeling van de VBBeo in een overtuigend seizoen verdiend het kampioenschap binnengehaald. Dat dit niet ongemerkt voorbij mag gaan, houden de kampioenen een receptie.

 

Egchel 4 KAMPIOEN

Op bijgaande foto ziet u van links naar rechts Patrick Ghielen, Ferry Maessen, Maurice Reijnen, Hans Peeters en Jos Bos.

 

Tot ziens bij Manders!                                                           Namens het bestuur,