Biljartvereniging Egchel
 

Biljartvereniging Egchel                                                            terug naar de Linkpagina klik hier

Voorzitter:   Had Philipsen 0620670490 Penningmeester: Peter Bos  0610539009 Secretariaat:P. Verstappen 077-3072195

Sinds 1967

 
Correspondentieadres    P.M.S. (Peter)Verstappen. Melkweg 12 5987 NE  Egchel Telefoon     0773072195 Mobiel        0650298225                         Email p.m.s.verstappen@hccnet.nl

Egchel 1 – Veldpoort 1.     Uitslag :  4 – 2.

Een goede overwinning van het Egchelteam met fraaie gemiddeldes.        Peter Verstappen won van een goed spelende Ricardo Ackermans, mede omdat hij maar vier poedels produceerde. Geen hoge series maar toch 30 punten in tien beurten en 61 in 20 beurten. Voor de laatste 4 punten echter drie beurten..                                                                                       Rob Caris zette gelijk de toon door in het begin een serie van 20 te maken, Jos Willms kwam er totaal niet aan te pas. Een eenvoudige overwinning van de Egchelspeler.                                                                                                                                      Peter Bos speelde een mooi gemiddelde maar verloor nipt van Geert Craemers die ook een puike partij speelde, een zwak begin van Peter zorgde ervoor dat hij deze partij verloor.

PeterB.   68 in 22.      Rob:  70 in 25.      PeterV:   65 in 23.                                                                                                                                                                                                    De Oude Smidse 1 – Egchel 2.         Uitslag:  2 - 4.


in de 0ude Smidse is het altijd dat heerlijke originele Amstel pilsje en goed toeven aan een heerlijk gedekte tafel, zo’n herberg waar gastvrijheid altijd hoogtij viert. Egchel 2 was er een welkome gast , maar dan om biljartend een paar puntjes mee te snoepen. Als je blijft poetsen gaat alles een keer glimmen, dat mag gezegd worden van Frits Reijnders. Frits zette er tegen Peter van Geel eens echt de schouder robuust onder en liet zien dat hij na 14 verloren partijen dé groeibriljant van Egchel is. In de wondere wereld die biljarten heet, gaven ze elkaar goed partij. Peter kon veel maar had deze strijd geen talent voor geluk. Zijn speelse geest bracht hem niet het verwachte resultaat en hij moest dan ook in 39 beurten zijn meerdere erkennen in de Egchelse coming man.
Erik Raemakers poetste zijn inmiddels bekende en vriendelijk imago op door Hans Zelen te vloeren. Tussen de foutjes voelde hij zich als een made in het spek en vrolijk caramboleerde hij Hans naar een zeldzame nederlaag. Hans leek wel een carambolefobie te hebben en kwam niet in het spel voor. Maar achter elke schaduw valt er wat licht, dus rampzalig voor zijn reputatie is incidenteel verlies dan ook niet voor Hans. Erik had deze avond het vermogen om hopeloos lijkende caramboles te maken en dat bracht hem na 21 beurten een knappe overwinning op en complimenten van zijn maten. Winst voor Erik en Hans was
daarentegen  21 beurten bezig zijn teleurstelling te creëren. Had Philipsen speelde een koninklijke partij waarin Jan Notte als een lakei afstak. Had zijn motto is nu eenmaal dat álles mogelijk is en Jan kon zich een gat in de kop peuteren, hij kreeg zijn lek de hele partij niet boven water. Voor Had lijkt de spanning er bij de eerste stoot al af te glijden, terwijl Jan het uiterste uit zijn keu moest halen om enigszins bij te benen. Morgen komt gelukkig voor Jan de zon ook weer op. “Als biljarten zo simpel lijkt als Had speelt is het een genot om naar te kijken” met die complimenten mocht Had en zijn maten huiswaarts keren met vier puntjes op zak. De mannen van De Oude Smidse zijn realist genoeg om Egchel de puntjes te gunnen en mogen zich nu focussen op wat er voor hun misschien nog in het vat zit. Een lekker pilsje van Leon hebben ze wel verdiend.

Egchel 3  -   Libertin 7.                    Uitslag:           4   -  4. 

Twan mocht deze avond even ruiken aan zijn tweede overwinning dit seizoen. Helaas werkte zijn tegenstander hier niet aan mee, door in de laatste beurt een serie van 8 te maken , en zodoende Twan alweer met lege handen achterlatend na 37 beurten. Hans en Eric waren in het begin gelijkwaardig. Maar 24 caramboles in 6 beurten voor Hans gaven de doorslag en hij wist dan ook te winnen na 32 beurten.     Wil zette Egchel op voorsprong. Geen grootse wedstrijd, maar de punten tellen. Winst voor Wil na 49 beurten.  Patricks tegenstander Peter ging er van acquit gelijk vandoor. Patrick kon niet volgen en zodoende werd het een terechte nederlaag voor hem na 25 beurten

Patrick 25-25, Wil 49-45, Hans 32-45, Twan 37-27 

Eerstvolgende wedstrijd is 31 maart thuis tegen de Oude Smidse, de nummer 2 in het klassement

Egchel 2 –Avanti 2.   Uitslag:   4 – 2.


Avanti 2 liep functionele averij op tijdens hun uitbeurt tegen Egchel 2 dat altijd gewoon deed wat het doet en niet wat anderen willen zien. Roy Buitenhuis, Geert Huskens en Frans Kiggen speelden uitstekend, alleen stond voor hun de uitslag op de verkeerde pagina. Zekere winst is ook voor hun niet in graniet gebeiteld. Frans Kiggen begon tegen Frits Reijnders dan ook uitstekend en had zich voorgenomen om zijn tijd aan tafel uit te dienen, Frits legde hem te weinig in de weg en zo mocht Frans 39 keer aantreden om uiteindelijk beul van dienst te zijn voor Frits. Frans is met zijn typische spel de man die de problemen oplost voor ze er zijn en zijn kleine, maar wat veel, missertjes gaven hem elke keer weer nieuwe inzichten. Frits blijft zich focussen op wat hij doet en niet op wat hem nog niet lukt en wist daarmee op drie punten na de eindstreep te halen. Twee punten voor Avanti en daarmee was de koek voor hun ook gelijk op. Voor Hans Zelen verloopt het seizoen altijd zwaar en turbulent , maar onder alle omstandigheden bewaart hij zijn rust en naturiteit en daarmee is hij de zekere factor van het team, hij hoeft nooit geen grote schoenen te vullen en zet zich elke wedstrijd weer in de kijker van morgen. Ook tegen Geert Huskens zat aan zijn spel geen verkeerde kant, af en toe de verkeerde hoek, maar daar kon Geert niet genoeg gebruik van maken. Voor Geert waren er opvallend veel obstakels en hobbels en nog wat pechgevalletjes onderweg waardoor hij niet echt kon laten zien wat hij kon. Na knappe 24 beurten maakte Hans het licht voor Geert  uit. Bij kalm weer kan iedereen stuurman zijn, voor Geert is verlies tegen Hans geen decorum verlies. Roy Buitenhuis kon in 30 jaar biljarten niet geleerd krijgen wat hij in een wedstrijd tegen Had Philipsen nodig had gehad om te winnen. Roy zag na 21 mooie beurten de kunst van de realiteit. Beiden begonnen als een ferme Kickstarter want Had als zowel Roy begonnen en speelden beiden tien gemiddeld. En Roy had dat vast kunnen houden ware het niet dat hij de pech had dat guus-geluk zo kenmerkte. Had , weer de ontembare wervelwind, snelde met redelijk verzorgd spel naar een eclatante overwinning in een recordtijd van 36 minuten en juist dat was wat Roy mistte , hoewel ook snel spelend, werd hij overreden door zijn eigen kleine maar cruciale missertjes, jammer maar niettemin een partij die schitterend was van beiden kanten, maar te kort duurde. Egchel 2 greep daarmee zijn laatste strohalm en zit op het vinkentouw, want ergens in het leven komen er altijd weer kleine kansjes voorbij. Avanti 2 dient zijn tijd in tevredenheid uit was een welkome sportieve gast in Egchel..

DDD – Egchel 1.     Uitslag :  4 – 2.

Veldpoort 2 – Egchel 3 .     Uitslag:  5 – 3.

Egchel 1 – DDD 2.        Uitslag:      0 – 6.

Egchel 1 kon geen potten breken tegen de koploper uit Herten, Rob keek al snel tegen een grote achterstand aan tegen een ontketende Geert Metsemakers die halverwege de partij tussen de vijf en zes gemiddeld speelde. Geert liet toen het gas los en Rob kon nog fraai dichterbij komen maar meer liet de Hertenspeler niet toe.   Peter begon sterk maar kleine foutjes en verschillende net niet ballen zorgden ervoor dat Max Bouwens steeds beter in zijn spel kwam en daardoor verdiend won.                In een gelijk opgaande partij wist Pieter niet te winnen van Peter Steegh. Tot het einde van de partij was nog niet zeker wie er zou winnen echter Peter maakte een slot serie van 14 en besliste de wedstrijd.

Rob: 56 in 22.    Peter: 52 in 27.    Pieter:  45 in 30. 

Centraal Nederweert2 - Egchel 2.    Uitslag: 2 - 4.

In Nederweert is het altijd goed toeven , maar biljartend is er weinig eer te behalen. Daarvoor zijn de heren Jan van Berlo, Henk Rietgens en Mart Knapen veel te geroutineerd.  Biljart routine op het groene laken was ook voor Egchel 2 ogenschijnlijk te zwaar, want Hans Zelen, Frits Reijnders en nieuweling Wil Oomen komen in de eerste klasse pas kijken. Frits speelt voor het eerste jaar mee op dit niveau en voor Wil Oomen was het helemaal zijn debuut in de eerste klasse D. Hans Zelen completeert het team als enige met ervaring in de klasse. Wonderen zijn ook de biljartwereld nog niet uit en met een wonderlijke flow en vol bewondering van hun tegenstanders boekte de Egchel mannen een verdienstelijke, zeer knappe overwinning. Egchel 2 dat vorige week tegen dodelijk verlies aanliep tegen Biermanshuis en daarvoor een flinke reprimande van het Egchels management moest aanhoren, liet van dat verlies de donkere schaduwkanten links liggen. Wil Oomen moest het elan van Egchel doen opbloeien. En met nog relatief jonge Wil hebben ze in Egchel dan ook weer een talentvolle loot aan de te smalle  biljartboom die dat dorp rijk is. Niet behept met enige podiumvrees speelde hij  tegen Mart Knapen al zijn troeven perfect uit, oversteeg  zijn eigen kunnen en tikte in 20 wondermooie beurten Mart naar verlies. Waarna Mart verbouwereerd omkeek naar wat zich even daarvoor af had gespeeld. Mart weet vanaf nu dat je nooit een wedstrijd in kunt gaan met de zekerheid van morgen. Geen drama voor hem , want hij weet als geen ander wat hij kan. Wil creëerde een prachtige herinnering aan zijn debuut en laat deze strijd met glans zijn geschiedenis in glijden. Frits zou in de slipstream van Wil het varkentje tegen Henk wel even wassen, maar hij trapte te veel in zijn eigen trucs om het Henk echt moeilijk te maken. Henk kon na 22 beurten de deur voor Frits galant dicht maken en pakte daarmee routineus zijn puntjes. Knap werk van Henk en Frits blijft met zijn talenten een garantie voor een beloftevolle  toekomst. Helaas voor hem vandaag even niet maar…. C’est la vie….Hans Zelen blijft de man van bescheidenheid , maar met talent om fraaie partijen op het laken te projecteren. Daarmee blijft hij het zekere paradepaardje van het team , [dat Had Philipsen niet mistte]. Hans ging de strijd aan met Jan van Berlo , die verder onheil voor centraal niet kon tegenhouden. Jan speelde meer tegen de nachtmerrie van goede bedoelingen die slecht uitvielen, dacht zelfs even dat hij geen schim van zichzelf was , maar wel beter weet en kwam daarmee totaal onder de wielen van Hans die zich in de biljartspeeltuin perfect thuis voelt. Hans katapulteerde zich in 29 beurten fraai naar een overwinning, daarmee Jan voor even in de schaduw van het biljarttheater plaatsend. Nederweert knokte zich met een glimlach naar verlies, Egchel, met geen hemelbestormend biljart, uitgezonderd de briljante  Wil Oomen, doet het op hun bescheiden wijze voortreffelijk in de eerste klasse en kan met hun onconventioneel biljart nog menige tegenstander de pis goed lauw maken. 

Egchel 3   -  Biej de Vogel 4.         Uitslag :     8   -  0 

De nummer 2 in de stand, Biej de Vogel uit Montfort, kwam op bezoek bij rode lantaarndrager Egchel 3. Het werd een mooie overwinning voor de Egchelse heren , waardoor de Montfortenaren  hun kampioensaspiraties in de kast kunnen doen. De eerste overwinning in 2020 was dik en dubbel verdiend.     Hans begon wederom sterk. Na 5 beurten bijna 4 gemiddeld en zijn tegenstander Jack al op verre afstand. Met niet al te veel inspanning werd het een makkelijke winst in eigenlijk iets teveel beurten, nl 33 beurten.   Wil speelde tegen Jean-Pierre. Zijn tegenstander begon erg goed en Wil al snel op flinke achterstand, Na de 10e beurt kreeg Wil vleugels en raakte de ballen perfect en met 17 caramboles in de laatste 4 beurten wist hij de winst alsnog verdiend binnen te halen na 38 beurten. Patrick en Jan gingen in het begin gelijk op. Na beurt 13 vond Patrick het welletjes en liep veruit op Jan, die het voor gezien hield, en zo wist Patrick ondanks weinig tegenstand te winnen na een mooie 26 beurten.     Kopmannen Free en Har startte beiden erg slecht. Het lukte beiden maar niet om op gang te komen. Series bleven uit en na de 20e beurt was nog niets beslist. Free speelde hierna iets constanter, hetgeen hem dan ook de winst bracht na 41 beurten

Free 41-70,  Patrick 26-55,   Wil 38-45,   Hans 33-45 

De eerstvolgende wedstrijd is pas in maart en namelijk op MAANDAG 2 maart  uit tegen de Veldpoort in Stevensweert

Egchel 1 – Joppe 2.       Uitslag:    4 – 2.

Goede overwinning van het Egchels team tegen de mannen uit Meyel met fraaie gemiddeldes.  Kopman Peter Bos verloor toch nog vrij royaal van Jan van Heugten met een gemiddelde van bijna drie, met zo’n gemiddelde verlies je niet vaak. De Meyel speler had echter maar 19 beurten nodig voor zijn 90 caramboles en speelde 4,74 gemiddeld.   Peter had een hoogste serie van 13.  Rob Caris speelde weer als van ouds, met mooi spel won hij van Jan Beijers die toch ook aan zijn laatste vijf caramboles was begonnen. Daar bleef het ook bij want Rob maakte zijn laatste twee punten en kon de felicitaties in ontvangst nemen.  Hoogste serie van Rob was 18. Bij Peter Verstappen liep het als een trein, 30 caramboles in tien beurten, voor de resterende 35 punten had hij maar 4 beurten nodig. Dit resulteerde in een gemiddelde van 4,64 met 18 als hoogste serie. Zeer fraaie partij !

PeterB:  55 in 19.         Rob:  70 in 24.        PeterV:   65 in 14. 

Egchel 2 – Biermanshuis 2.       Uitslag: 0 – 6.

Voor het eerst in hun geschiedenis togen de mannen van Biermanshuis naar het pittoreske Egchel, om enige uren later met een grote glimlach en zes punten door de Egchelsen weer uitgezwaaid te worden. Had Philipsen, Frits Reijnders en Hans Zelen bleven totaal verbouwereerd achter, kansloos verlies  tegen een team dat lijkt op een cabaretesk, leuk en uiterst effectief ensemble waar Egchel niks tegen in te brengen had, groots biljart en leuke sfeermakers en na vandaag ook waardige kampioens kandidaten. Harry Pustgens maakte zich gelijk voor een week tot een grote meneer in Herkenbosch door Frits Reijnders op pure klasse te verslaan, niet met wervelend spel , maar gestaag en zeker tikte hij zijn puntjes gewoon knap bij elkaar en gaf daarbij Frits nog 37 keer de kans om iets terug te doen, wat hem ten dele lukte. Hij capituleerde uiteindelijk kansloos en moest een grote buiging maken voor Harry. Het biljart leek voor Harry de mooie stoeiplaats en met een glundering op zijn wangen nam hij de felicitaties van Frits in ontvangst. Hans Zelen voldoet al de hele competitie aan zijn sportieve standaard, maakt veel vlieguren rond het biljart, wint op zijn tijd moeiteloos zijn partijtjes en was voor Egchelse begrippen dan ook favoriet in zijn strijd tegen Eric Cranssen. En nu moet gezegd worden dat Eric ook niet iedereen is en zeker laat hij  biljartend niet met zich sollen. Hij produceerde knappe pareltjes en leek deze avond wel een instituut dat perfect geprogrammeerd was voor het Egchelse groene laken, getuige een wonderlijk mooie serie van 28, gevolgd door elf caramboles. Daardoor kwam Hans al gelijk op een grote achterstand, maar voor Hans geld dat opgeven verboden is, waardoor hij nog enigszins terug in de strijd kwam. Eric liet het niet zover komen en liet Hans na 21 beurten verbouwereerd als een tandeloze tijger achter. Waarmee Eric zijn gemiddelde een mooie vlucht naar boven nam. [3.33]. Knap staaltje biljart, een flitsende serie en kleine details tot in de perfectie uitgevoerd. Had Philipsen flits al de hele competitie ongenaakbaar en punten verzamelend van de ene zege naar de andere. Bluffend, maar sportief spelend , racet hij ook tegen Robert Selder over het laken , maar gaandeweg de wedstrijd nam Robert het stuur van Had over en nam de race fraai over. Op geen enkel missertje te betrappen en met een bewonderingswaardige rust en apart mooie keuvoering liet hij Had de hel van verlies in duikelen. Na 19 beurten werd Robert onder luid applaus van zijn medematen dan ook afgevlagd en daarmee was de koppositie van de Biermanshuismannen dan ook mooi verstevigd. Te weinig verzet van Egchel, toch ook spelers die hun mannetje kunnen staan, maar ook zij speelde , vonden ze zelf , een verdienstelijke partij. De platte kar kan in Herkenbosch uit het vet gehaald worden, maar er zijn meer kapers op de kust die voor de hoogste eer willen strijden. Wat te denken van de teams uit Herten, die nog steeds op een zwak vinkentouwtje zitten  en wachten op één moment van zwakte. Voorlopig zijn echter de kaarten geschud. Biermanshuis staat fraai eerste op de ranglijst, Egchel 2 likt zijn zware verwondingen en Had zal zich zorgen maken nu zijn scorebord benodigdheden door het coronavirus in China ergens liggen te wachten op betere tijden. Robert, Eric en Harry laten zich in Herkenbosch fêteren met hun knappe winst en dromen van meer,  verdiend zelfs. De dagelijkse beslommeringen zijn even in de ijskast gezet, enerzijds om verlies te verwerken , anderzijds om nog even na te dromen van hoogstaand biljart op vreemde bodem.  

Egchel 3 was vrij afgelopen week.

Egchel 1 – Egchel 2 .       2 - 4

Al een paar dagen worden er in Egchel belchinezen waargenomen, want ook die weten dat de clash tussen het grote Egchel 1 en de calimero van de eerste klasse D , Egchel 2 plaatsvind.
Donderdagavond , een grauwe regenachtige avond , winters herfstweer , de koude herfstwind zorgt ervoor dat de straten in Egchel leeg en niet befietst worden, binnen in hun biljarthome, beslagen ramen en bluesmuziek, biljartsfeer in optima forma. Spelers van het eerste en tweede bereiden zich voor op hun jaarlijkse treffen met als prijs een jaar de biljart hegemonie van Egchel te mogen vertegenwoordigen.
Tussen het weinige publiek, de legale wedkantoorvertegenwoordigers, waar naar verluidt de kansen voor Egchel 1 op 95 % zijn ingeschat. De kleintjes van Egchel 2 staan er timide en wat onzeker bij tussen een duidelijk hoorbare favoriet. Er is amper een cent gezet op de kansen voor de reserves.
Aan de bak komen Peter Verstappen, die het eerste wat ziekjes vertegenwoordigd, tegen de coming-man van Egchel Frits Reijnders. Peter, altijd fijn en sensibel spelend met toch dat ruwe randje, was voor Frits de beul van dienst. In een veel te lange partij, 39 beurten, met weinig echte hoogtepunten hadden beide spelers te veel ruzie met de ballen. Nou leert Frits wel van elk verlies , maar voor hem blijft dat een klote gevoel. Peter gaf het eerste team wel een goed gevoel met zijn overwinning, maar het opkomende griepje, deed hem er niet het optimale plezier aan beleven. Al snel werd de link gelegd tussen Peter met zijn griepje en de aanwezige bel chinezen in Egchel in verband met het corona virus, maar daar bleek niks. Frits bleef onmachtig en Peter speelde de partij redelijk netjes uit. De geschiedenis van deze partij kan uitgegumd worden.
De biljartkunstelogie van Rob Caris wordt hoog ingeschat, maar tegen Hans Zelen was zijn trefkans te laag. Hans is de incredible man van het tweede die altijd zijn werk doet in het teambelang en niet te bang is de kastanjes voor zijn maten uit het vuur te slepen en dat alles nooit met een overdreven luxe of borstklopperij, tegen Rob deed hij zijn werk en tikte Rob in de problemen, mede door een knappe serie van 15. Rob, altijd in beweging kon zijn stoten met een verschroeiende precisie niet echt in stelling brengen en moest toe zien dat na 29 beurten het doek voor hem viel. De man met de poedelzeis deed onzichtbaar te veel werk voor Rob. Hans maakte een paar micromissertjes , maar te weinig om zijn winst weg te geven, knappe partij en met een 2-2 gelijke stand begonnen Pier Bos en Had Philipsen aan de alles omvattende de partij, winst of verlies en imago schade  waren de inzet. Bovendien zou winst voor een van hen ook weer betekenen dat ze meedoen in de top van het klassement in de eerste klasse D. Had speelt altijd al alsof hij de marathon van Rotterdam binnen de twee uur moet lopen en Pier vertegenwoordigd het eerste altijd met prachtig langeafstandsballen- biljart. Had , obsessief bezig, speelde een voor hem zeer fraaie partij. Zijn motto , in drie stoten moeten de ballen klaar liggen voor de serie, maakte hij perfect waar. Hij “liep” dan ook gestaag weg van Pier die aan behendigheids enginering deed en niet van opgeven wist. Maar wat voor hem niet bestaat, kleine foutjes maken op de lange afstand , werd wel bewaarheid.  Door gestaag doorgaan van Had met zijn verfijnde precisie op hoge snelheid, moest Pier zich uiteindelijk gewonnen geven en deed Had het licht voor het eerste team, met een vervangede schaamte, mooi uit. Egchel één liet meer dan derderangs biljart zien en zo spelend schoppen ze het mogelijk nog ver. Egchel twee deed voorgoed het jasje van Calimero uit en mag zich na deze knappe winst, nu gaan meten met de groten van de eerste klasse D. 

’t Jachthuis 3      - Egchel 3.             6    -    2.     

Het lukt Egchel 3 maar niet om te winnen in 2020. Ook dinsdag in Beegden werd er met 6-2  verdiend verloren.

Alleen Hans wist te winnen. Een goede start van Hans ( 11 brt- 31 car.) zette de toon voor de wedstrijd. John kwam nog goed terug middels een serie van 14, maar een conditioneel niet sterke John moest ff rusten en Hans ging rustig verder en wist zijn partij te winnen na 24 beurten.

De rest speelde allen weer onder hun gemiddelde

Twan was kansloos tegen Luc

Wil begon nog wel goed tegen Geert , maar kwam op het eind tekort

Patrick liep al direct achter de feiten aan tegen Siebert en kon geen potten breken deze avond

Patrick 29-34, Wil 42-39, Hans 24-45, Twan 41-18 

Volgende week spelen we niet en kunnen dus ook niet verliezen

Doel voor 2020: het verlaten van de laatste plaats in 3C

De Oude Smidse 1 – Egchel 1:         Uitslag:  2 – 4.

In een gelijk opgaande partij verloor Pieter Zelen van Jo Linssen, Jo moest 10 caramboles minder maken en dat bracht hem de winst Peter Verstappen liep steeds achter de feiten en een achterstand aan, gedurende de partij. Steeds wist hij de achterstand wel enigszins goed te maken maar toen Erik Raemakers aan de laatste vijf  begon en zelfs aan de laatste twee dacht iedereen dat de winst voor de Baexemspeler binnen was. Peter moest nog elf caramboles. Die kinse good in ein beurt werd gezegd in het Egchelkamp, nou dat deed hij ook en besliste zo de partij in zijn voordeel.  Peter Bos maakte 51 caramboles in de eerste tien beurten, appeltje eitje dacht iedereen behalve zijn tegenstander Jan Notté.  Hij kwam angstvallig dichterbij omdat Peter zijn acht caramboles die hij nog  te gaan had maar niet kon maken. Met de stand bijna gelijk herpakte de Egchelspeler zich nog net op tijd en won zo nog met een fraai gemiddelde.

Volgende week de derby tegen Egchel 2.   Komt dat zien !!

PeterB:  75 in 26.       PeterV:  65 in 27.     Pieter: 42 in 30. 

Egchel 2 – de Oude Smidse 2.         Uitslag:   2 - 4.

Egchel 2 kan behoorlijk spelen en dat is een understatement, want ze kunnen ook wel eens zo’n dag hebben dat ze hun vorm niet raken. De oude Smidse spelers geloven erin en als je erin gelooft kun je beter spelen en als je beter speelt kun je gemakkelijker winnen. Leon Adams heeft totaal geen talent om te verliezen, zijn maten van de Oude Smidse mogen blij met hem zijn. Tegen Frits Reijnders produceerde hij in twee beurten bijna 50 % van zijn 50 te maken caramboles en dat leverde hem uiteindelijk applaus en verdiende winst op. Leon speelde gemillimetreerd, zuiver en in beurt 15 en 16 met een verschroeiende versnellingstactiek, door zijn vette series ontglipte zelfs een licht applaus uit de handen van zijn Egchelse tegenstrever. Frits speelde weer typisch Fritsiaans, hoewel hij meende zijn eigen lek boven te hebben , kreeg hij het niet gedicht. Voor Frits blijft gelden dat er beter vandaag wat pijnlijk verlies is dan morgen spijt te hebben van zijn mislukte drang naar mooi spel.  Hans Zelen mocht Rene Reijnders partij bieden, Hans ziet weinig beren op zijn weg, meestal uitdagingen, die hij overwint, behalve tegen Rene , die zijn licht opgebouwde voorsprong adequaat uitbreidde en zo Hans eigenlijk een bijna ontluisterende nederlaag toebracht. Hans deed te veel goede dingen nét fout, terwijl Rene van niks iets fraais maakte. De weg naar succes is voor Frits en Hans helaas wat langer dan de weg naar teleurstelling, maar ze weten beiden dat ze zelf in staat zijn het tij te keren, ook tegen sterke tegenstanders als de Oude Smidse carambolleurs. Ze worden beide op vrijdagochtend niet gillend wakker, wetende wat ze in hun mars hebben. “dat ik win is mooi, maar dat wil niet zeggen dat we kampioen worden, hoewel dat wel de bedoeling is” woorden van Had Philipsen na zijn winnende partij tegen Wil Huskens. Had wil zijn duiven altijd op tijd binnen hebben en hoewel zijn spel lijkt op biljartverloedering zit in elk stoot van hem een voor het publiek niet te constateren visie, hij wil de volgende stoot succesvol af kunnen ronden en daar zit logica in , vooral als dat lukt. Wil hinderde hem zijn visie in de praktijk te brengen, maar zelf had Wil een te lange keu en een te kort aan meeval, waardoor de winst uiteindelijk in te veel beurten naar Had ging. Slechte partij, maar kort genoeg voor de Baexem gasten om nog gezellig een pilsje te drinken op hun winst en, tevreden, op tijd thuis te zijn. Slechte beurt voor Egchel 2 dat voor even weer op het bekende vinkentouw mag wachten op betere tijden, op tijden dat lekken gedicht zijn  en beren op wegen niet meer van invloed zijn en Had een keer mooi i.p.v. rammend wint. 

Egchel 3     -      ’t Klumpke 4 .          Uitslag:    2   -  6. 

Wederom geen winst voor de Egchelnaren. Dit maal waren de heren en de dame uit Swalmen te sterk . Alleen Free speelde een puike partij en winst zijn partij royaal te winnen van Giorgio na een knappe 18 beurten. De andere 3 heren speelden allen onder hun gemiddelden en verloren dan ook verdiend van hun tegenstand(st)er .   Zodoende zal Egchel  waarschijnlijk de rode lantaarn overnemen in de 3 klasse C.

Free 18-70,   Patrick 30-42,   Hans  36-31,   Twan 34-18. 

Maar a.s. dinsdag gaan we toch weer voor een overwinning, nu uit tegen ’t Jachthuis in Beegden

Egchel 1 – Avanti 2.       Uitslag:  0 – 6.

Het eerste verloor maximaal van de heren uit Leeuwen.

Drie slechte partijen voor alle zes de spelers met als hoogste gemiddelde 2.12, dit zegt genoeg. 

De Veldpoort 1 – Egchel 2.     Uitslag:   2  -4.

Wat Wim Stams en recentelijk ook Sjeng Burhenne kunnen, willen de mannen van Egchel 2 morgen ook al kunnen, hun droom, de partij in een keer uittikken, lukt nog niet, maar er wordt aan gewerkt. Egchel 2’s bezoek aan Stevensweert brengt nu hoogstens voor even het gemiddelde IQ van Stevensweert omhoog. Thuisspeler Ricardo Ackermans nam al snel de goede afslag en speelde voor zijn doen ongekend rustig en beheerst, mooi zelfs. Frits Reijnders is nog steeds niet de nieuwe verlosser van Egchel , maar heeft gewoon wel die potentie in zich. Ricardo won redelijk gemakkelijk en met een serie van17 etaleerde hij zijn kunnen. Verliezen slaat geen groot gat in Frits zijn opgeruimde blazoen en de punten pakken zijn maten wel. Uiteindelijk is alles in Egchel teamwork van de bovenste plank. Hans Zelen speelt altijd bij de waan van de dag en tegen Jos Willms deed hij dat uitstekend . Jos begon overdonderend , beurt één 12 caramboles, gevolgd door 11 in zijn tweede beurt. Hans wist even niet meer het noorden en het zuiden goed te detecteren , maar herpakte zich zeer knap en zodoende ontstond er een gave strijd tussen twee. Op uitgaan staande gooide Jos , door een paar nipte foutjes, zijn eigen deur dicht en wist Hans het eerste de eindstreep toch nog knap te halen. Zeer spannende strijd , die mede onder toeziend oog van Jo Tummers, als publiek, mooi werd weergegeven op hun splinternieuwe, zeer fraaie, scorebord. Het bonte gezelschap de Veldpoort werd gecompleteerd door eerste man Geert Creamers die het moest opnemen tegen de vernietigende wervelwind Had Philipsen. Had blijft orakelen dat hij kan biljarten en daarmee blijft hij de tikkende tijdbom voor zichzelf. Geert daarentegen, de ogenschijnlijke rust zelf,  liet absoluut zien wat hij in zijn mars had en maakte dat met een fraaie serie van 25, gevolgd door nog een serie van in de twintig op de 30 centimeter, mooi waar. Had staat nooit op onoverbrugbare achterstanden en hij herrees uit zijn as door met nooit vertoond biljart, niet mooi maar wel effectief, bij, op en over Geert heen te walsen, hoewel Geert net voort de poort van de overwinning stond, met nog 3 te gaan liet hij toch te veel kleine veertjes waar Had knap van profiteerde.

Mooie wedstrijd waarin spanning de boventoon voerde , waar de Veldpoort liet zien redelijk goed mee te kunnen onder moeilijke omstandigheden en waar Egchel weer liet zien wat het in zijn mars heeft.

TOP 3    -              Egchel 3  .     Uitslag:            8    -   0 

Egchel ging op bezoek naar Roermond bij café de Post om daar aan te treden tegen TOP 3, de nummer 2 in afdeling 3C

Het werd helaas een grote nederlaag in het gezellige café met nog steeds asbakken op het buffet.

Hans moest beginnen tegen Rob die er als een speer vandoor ging, en na 10 beurten al bijna het einde in zicht had, maar Hans herstelde zich knap en wist gelijk te komen, maar een serie van 8 door Rob op het laatst gaf de doorslag en zo een knappe overwinning van Rob na 22 beurten.

Ook Twan speelde goed , maar kwam toch nog duidelijk tekort tegen Tiny die de ballen net iets beter raakte dan Twan. Nederlaag voor Twan na 24 beurten

Wil speelde tegen Cees. In het begin ging het gelijk op, maar Cees groeide in de wedstrijd en sloeg een gat met Wil, die hij niet meer kon inhalen . Verlies na 35 beurten

Free tegen Huib werd een thriller in de biljartsport. Beiden gaven niets toe aan elkaar, miste beiden makkelijke ballen en maakte de meest mooie ballen. Maar hoge series bleven uit waardoor het spannend bleef tot op het laatst .

Huib was de gelukkigste deze avond en ging er met de volle buit vandoor en Egchel moest met 0 punten terug richting Roermond, Haelen en Egchel

Free 62-30, Wil 38-35, Hans 36-22, Twan 21-24

A.s. dinsdag spelen we thuis tegen ’t Klumpke uit Swalmen

Centraal 2 – Egchel 1.       Uitslag: 4 – 2.

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar in Nederweert werd helaas verloren.  Peter Bos had een voor hem zeldzame offday, totaal niets lukte, wat hij ook probeerde…. Er zijn van die dagen…                                                                                                                                                                                              Peter Verstappen won vrij gemakkelijk, mede door een sterk slotakkoord en een serie van 14. Pieter Zelen speelde een fraaie partij echter zijn tegenstander maakte een serie van 12, deze werd door de Egchelspeler teniet gedaan, de serie van 14 die zijn opponent op het laatst maakte bracht de beslissing in het voordeel van de Nederweertse speler.

PeterB:  40 in 31.     PeterV:  65 in 27.       Pieter:  41 in 22. 

 Egchel 2 – DMB 1.     Uitslag:    2 – 4.

2019 is al weer geschiedenis , de rookpluimen van het nieuwjaar vuurwerk zijn opgelost en dat knalspul heeft het gehalte aan PFAS weer iets opgekrikt.. biljarters zijn er nog , weliswaar een jaartje ouder en de wil conflicteerd wel weer om in 2020 wéér meer te willen winnen. En daarmee bereikt de MLBB zeker hun 91 jarig bestaan. Iedereen een schitterend jaar toegewenst, veel succes in de wedstrijden , en veel mooie dagen  en niet alleen rondom het biljart. De tijd staat nooit stil en daarom zijn er ook dit jaar weer veel en hoge verwachtingen , die altijd ook weer gepaard gaan aan bijna evenveel teleurstellingen. In de anonimiteit speelt Egchel 2 hun partijtje, want vraag in een pub-quiz niet naar de namen van spelers. Die van Egchel2 spelen liever buiten de spotlights. Tegenstander was dit keer het gouden trio van de Maasbiljarters uit Ool. Drie kerels die al drie jaar onlosmakelijk biljartend met elkaar verbonden zijn, maar er ook voor door konden gaan om als trio de voorstrekkersrol te kunnen vervullen bij het Oolder carnavals gebeuren. En niemand zou verbaasd opkijken als deze drie heren de Plechtige Hoogmis van Pasen op zouden luisteren als voorgangers. Maar vooralsnog traden Ton Beckers, Cleo van Herten en Har Coumans succesvol aan tegen de Egchel mannen Had Philipsen, Hans Zelen en Frits Reijnders. Frits weet wat ie wil en niet kan, maar weet ook dat wat hij niet kan wil kunnen, dat is voor hem een gezond streven. Tegen Har Coumans voelde Frits zich uit een rijdende trein vallen, want Har speelde met een prachtige brille en hij leek lekker spelend op de perfecte versie van zichzelf, weinig foutjes producerend en al snel zette hij Frits op onoverbrugbare en onmogelijke achterstand. Maar goed, de wind waait verder en ook Frits weet dat grote dingen beginnen met kleine stapjes. Hans Zelen speelde nog te vaak volgende week wat hij vandaag al kan en tegen Cleo van Herten kon het dat net niet lijden. Cleo had het spel tamelijk snel op de wagen , hoewel hij in de eerste beurten flink tussen zijn eigen wielen kwam. Hans had niet de vorm van de dag en speelde als water wat lang geleden was voorbij gestroomd, verdienstelijk maar net niet genoeg. En met een 4-0 achterstand lag de druk bij Had Philipsen om het resultaat voor Egchel 2 niet te desastreus te laten lijken. Volgens Ton Beckers moest Had de bus nog halen, want de snelheid van Had’s handelen overrompelde de kunde van Ton totaal. Had staat altijd op aan én gaan en pas bij zijn laatste punt wordt hij weer gewoon  Had en niet meer de razende Ronald. Had zorgde voor winst in 22 beurten.  Knappe overwinning van de mannen uit Ool , maar redelijk bijgebeend door Egchel , waar de verwachtingen van de buitenwereld hoger zijn dan hun reikwijdte.  

 Egchel 3    -  Haaze-Hoof  2 .     Uitslag:  4  -  4. 

Egchel 3 is het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel tegen Haaze-Hoof uit Ospel

Hans wist vrij makkelijk te winnen van Jan na 32 beurten

Wil kwam niet in de wedstrijd en verloor verdiend na 41 beurten

Patrick  werd in de tweede helft verslagen  door Jan W. na 35 beurten

Free herpakte zich na een zwakke start en wist na een knappe 28 beurten te winnen van Ton

Hans 32-45,   Wil 41-29,  Patrick 35-39,  Free 28-70

 

A.s. dinsdag de uitwedstrijd tegen koploper TOP in Roermond. Tijd voor weer eens overwinning.

 

Joppe 2 – Egchel 2 .    Uitslag:  2 - 4.

Statig , prachtig gerestaureerd en mooi verlicht staat de kathedraal van de Peel te pronken in Meijel. Daartegenover het Oranje hotel , altijd uitnodigend , gastvrij en dat lekker hapje op Oranje ‘s gezellige terrasje. Meijel, ingeklemd tussen de Peel en de Maas is op zich al een bezoekje waard al was het maar om de  humoristische volksaard en het typisch Meijels accent te horen spreken. Meijel is de moeite waard

Egchel 2 is er graag op bezoek , niet om te genieten van al het mooie wat Meijel te bieden heeft , maar om hun plaats op de ranglijst in de MLBB competitie te handhaven, zo niet te verbeteren.  Frits Reijnders, derde man van Egchels droomteam, trad aan tegen Johan Ewalts en liet zien dat, áls hij zijn kunde maar goed martelt, ook in staat is mateloos mooie caramboles te produceren, maar tegen Johan lukte dat nog even niet.  Johan bracht zijn biljartkunde fijn in stelling en het knutselen met zijn gedachten en de praktijk liepen mooi parallel , zodat hij  in 25 beurten knap twee punten op zijn conto kon schrijven. De houdbaarheid datum van Frits lijdt daar niet onder , hoewel deze partij hem langer zal heugen dan hij duurde. Frits “als ik niet win , verlies ik” zo simpel redenerend merkt hij dat er aan de rand van water ook land is.

Hans Zelen trad aan tegen de voormalige wonderboy van Joppe, Jan Beijers. Jan kan magisch mooi spelen en dat gecombineerd met wonderschone foutjes maken van hem en zijn imperfectie tot een aimabel biljarter. Hij is in staat om barrières te slechten en records te breken, maar tegen Hans Zelen kwam daar te weinig van. In een gelijk opgaande wedstrijd had Hans de gave om op de verkeerde momenten het juiste te doen, terwijl Jan op het goede moment de verkeerde keuzes maakte en dat gegeven maakte Jan uiteindelijk tot verliezer en Hans tot tevreden inpakker van twee punten. Mooie strijd , knappe winnaar en een groots verliezer.

Had Philipsen blijft zweven tussen fantasie en werkelijkheid en is in staat biljartend zelfs door zijn snelheid de scheidsrechter omver te lopen. Tegen Jan van Heugten had hij evenwel een zeer slechte start en Jan bond Had al snel op zijn goed lopende karretje. Jan maakte in serene rust zijn puntjes, gestaag en mooi  en er wordt van hem wel eens verondersteld dat hij een van de mooiste biljarters van Meijel is in elk geval tot 20 beurten de állerbeste. Op kansloze achterstand pakte Had echter uit met een overdrijvingsfenomeen waar Jan niet tegen bestand was en enkele foutjes te veel produceerde. En zodoende kon Jan met de sneeuw van morgen nog geen sneeuwballen gooien. Had maakte het daarna in een zinderend spannende strijd knap af om zodoende ook zijn bijdrage te leveren aan het team. Joppe 2 had een goede avond , lekker pilsje, een paar sigaretjes, ietsje te weinig resultaat , maar wel het genoegen van een mooie wedstrijd. Egchel 2 was in hun nopjes met de twee punten en de mooie perspectieven voor 2020 en zodoende mogen ze verder dromen van mooie dingen , want ook in 2020 wordt het weer mei…, zingt Rob de Nijs. Het was goed toeven in een gastvrij en mooi Meijel. 

Team 1 en Team 3 waren vrij afgelopen week.

Egchel 1 – Oude Smidse 2.       Uitslag:  4 – 2.

Team 1 wist hun laatste wedstrijd van het jaar winnend af te sluiten tegen het team van Baexem.   Peter Bos speelde een fenomenale partij tegen Wil Huskens.  Slechts 13 beurten had hij nodig voordat hij de felicitaties in ontvangst kon nemen, de hoogste serie was 21. Peter Verstappen tegen Rene Reijnders gingen gelijk op in de partij, echter Peter maakte in de laatste drie beurten een serie van acht en negen en won zo toch verdiend. Pieter kon niet winnen van Leon Adams, het liep bij hem voor geen meter helaas.

PeterB:  75 in 13.     PeterV:   65 in 27.       Pieter:  38 in 30. 

Team 2 en team 3 waren vrij afgelopen week.

Egchel 1 – Veldpoort 1.    Uitslag :  2 – 4.

Tegen de laagvlieger uit Stevensweert kon team 1 niet winnen. In een koud achterlokaaltje wist alleen Peter zijn partij te winnen.

Rob: 52 in 22.   Peter: 65 in 35.      Pieter:  41 in 29. 

Egchel 2 – de Oude Smidse1.     Uitslag:  4 - 2.

Het fijne aan een verliespartij is dat hij voorbij is. De Oude Smidse1 ondervond dat aan den lijve in een één dag vooruitgeschoven partij in verband met sinterklaasavond. De Egchel mannen verwachten nogal wat in hun schoen en dat kon door prettige medewerking van Jac Nijssen, Hans Kierkels en Peter van Geel. Peter van Geel had met veel moeite een sterk en competent team op de been kunnen brengen en had die aanvulling gezocht bij zijn derde team. Hij zelf trad aan tegen Frits Reijnders , die voor Egchel een jaar stage loopt in het tweede team om ervaringen op te doen om, volgens het management, in potentie dé biljartman in het Egchelse land gaat worden. Tegen Peter raakte Frits echter in de verste verte zijn goede snaar niet, schijnbaar had Frits iets te veel zwarte schaduwen achter in zijn hoofd. Peter maakte met een onvoorstelbaar gemak de moeilijkste oplossingen tot fraaie punten , zijn strijd was knappe reality, terwijl Frits zijn spel soapwaardig was. Hij beleefde simpelweg de avond waarin niks of té weinig wilde lukken, maar weet in zijn achterhoofd precies wat hij kan. 29 beurten , Frits maakt vlieguren en Peter wint knap , maar met de nodige door Frits opgespatte turbulentie. Hans Kierkels drukt in Baexem bijna altijd op het goede knopje en ontpopt zich dan ook tot een soort biljart missionaris, met nooit tijd voor onbenulligheden tijdens de strijd maar altijd van grote importantie omdat niemand zijn spel kan kopiëren. Tegen Hans Zelen legde hij zijn lat zo hoog dat hij er amper bij kon. Hans Zelen had deze avond een scherp oog voor dode hoeken en blinde vlekken en negeerde die dan ook mooi. Kreeg zelfs de tegenstanders én zijn maten op de banken met een magnifieke recordserie van 23 , voor hem een eenmalige evenaring de laatste decennia. Onmogelijk voor Hans Kierkels daarover heen te gaan, hoewel goed spelend, maar tegen een serie van 23 is niet tegenop te boksen. Prachtige partij, in te korte tijd afgelopen voor de genieters… 20 beurten topklasse. Hans Kierkels mocht vrouwe fortuna, dan ook reserveren voor een volgende match. Voor Had Philipsen is winnen een pure vorm van zelfbevrediging, hij komt op de proppen met soms geniale ideeën, maar nog meer warrige missertjes. Snel, pratend en onnavolgbaar  is zijn spel, soms ziet dat eruit als totale verloedering van de collectieve biljart sector, maar altijd ook met een bepaalde charme [zegt hij zelf] Jac Nijssen, de routinier van Baexem, had tegen Had een prachtig timbre, een mooie attitude en was uitstekend gekalibreerd, jammer van dat ene foutje te veel. Jac kwam in een redelijk gelijk opgaande strijd op een kleine achterstand, die Had dan ook weer goed maakte door beginners fouten. Bij Jac’s 64ste punt van zijn 70 ste te maken punten kwam Had definitief voor te staan en toch hield Jac hoop, alsof hij van een flat van 100 verdiepingen viel en bij de 50 ste verdieping nog steeds dacht dat het goed zou komen. Busladingen vrouwelijke aanhangers hadden Jac niet zijn gewenste resultaat opgeleverd want Had maakte het in de 27 ste beurt knap uit. Licht herstel voor Egchel 2 , geen pijnlijk verlies voor de Oude Smidse…leuke sportieve match en voor Egchel, sportieve gasten uit het Leudal.

 

Libertin 7  - Egchel 3.      Uitslag:     5 - 3 

Egchel toog naar Wessem, om daar aan te treden tegen het zevende team van Libertin

Hans, terug van zijn hoogtestage, was in het begin niet opgewassen tegen Remco. Later kwam hij iets beter in zijn doen, maar toen was het te laat om alsnog een zege te bemachtigen .

Verlies na 32 beurten

Wil startte slecht in het begin tegen Erik. Zijn tegenstander nam derhalve een fikse voorsprong, maar Wil vocht zich terug en wist uiteindelijk toch te winnen na 40 beurten

Ook Patrick begon erg slecht en zijn tegenstander Hans leek op de winst af te stevenen. Een mindere periode van Hans bracht Patrick helemaal terug en leek alsnog te gaan winnen. Hans was toch als eerste bij de meet en Patrick restte nog 1 carambole , die hij alsnog in de gelijkmakende beurt maakte

Beiden kopmannen, Free en Peter maakte er een mooie pot van. Ze waren aan elkaar gewaagd en beiden maakte steeds hoge series en het leek een korte partij te worden. Na de 10e beurt viel Free iets terug en kon zijn opgelopen achterstand toen niet meer goedmaken en Peter wist na een mooie 20 beurten te winnen

Hans 32-35,  Wil 40-45,  Patrick 38-55,  Free 20-54

A.s. dinsdag zijn we vrij

31 Oktober

De biljartvereniging heeft gisteren deelgenomen aan de quiz code 1894 van omroep P & M. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 23 november.

 

Het team.

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afdeling 1 van de VBBeo, Seizoen 2013/2014.

Uiteraard vieren we dit met een feestelijke receptie, waarvoor we U graag uitnodigen !
Onze kampioensreceptie wordt gehouden op vrijdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur, in Café Manders (...waar anders! ) Van Enckevoort straat 22 te Egchel.
We hopen U daar te ontmoeten en een leuk feestje te vieren.
Peter Bos,  Free Gielen,  Hans Zelen,  Peter Verstappen en Pieter Zelen

SBV Egchel 3 is kampioen geworden in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Maas en Peel, seizoen 2012-2013.

 

11 Mei 2012:

 

Egchel 2 kampioen 2011-2012 van de senioren biljartbond, Maas en Peel, afd. A

Van harte gefeliciteerd

Receptie Cafe Manders op maandag
21 mei a.s. aanvang 14.00 uur.

 

 

In verband met het behalen van het kampioenschap in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Peel en Maas, seizoen 2011-2012, houdt het team Egchel 3 (Wim Delissen, Jac Gommans, Wiel Henderikx en Ton Joosten) haar kampioensreceptie op dinsdag 15 mei aanstaande van 14:00 tot 15:00 uur in Café Manders, van Enckevoortstraat 22 te Egchel.

 

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afd.1 van de VenloseBiljartBond en omstreken (VBBeo).

Uiteraard vieren wij dit met een feestelijke receptie waarvoor we U graag uitnodigen!

Onze kampioensreceptie wordt gehouden op zaterdag 5 mei van 19.30 tot 21.00 uur

in Café Manders (…waar anders! ), Van Enckevoortstraat 22, Egchel.

Namens:

Had Philipsen, Peter Verstappen, Peter Bos, Hans Zelen, Pieter Zelen.

 

8 april 2010 :

Op donderdag avond 8 April zijn Peter Verstappen, Pier Bos, Pieter Zelen, Hans Zelen en Had Philipsen, kampioen  geworden in afdeling 2, van de Venlose biljartbond

 

De kampioenen

 

Persoonlijke clubkampioenschappen van BV Egchel

 

 

 

Op de foto staan Leike Giesbertz, Peter Zelen, Had Philipsen en Pieter Zelen. (van links naar rechts).

Het was een grootst biljartfeest in Egchel..... 

 

 

Biljarten leeft in Egchel.. 

 

 

 In Egchel wordt weer feest gevierd! Alweer is een Egchels team er in geslaagd om kampioen te worden. Ditmaal hebben de heren uitkomend in de 6e afdeling van de VBBeo in een overtuigend seizoen verdiend het kampioenschap binnengehaald. Dat dit niet ongemerkt voorbij mag gaan, houden de kampioenen een receptie.

 

Egchel 4 KAMPIOEN

Op bijgaande foto ziet u van links naar rechts Patrick Ghielen, Ferry Maessen, Maurice Reijnen, Hans Peeters en Jos Bos.

 

Tot ziens bij Manders!                                                           Namens het bestuur,