Biljartvereniging Egchel
 

Biljartvereniging Egchel                                                            terug naar de Linkpagina klik hier

Voorzitter:   Had Philipsen 0620670490 Penningmeester: Peter Bos  0610539009 Secretariaat:P. Verstappen 077-3072195

Sinds 1967

 
Correspondentieadres    P.M.S. (Peter)Verstappen. Melkweg 12 5987 NE  Egchel Telefoon     0773072195 Mobiel        0650298225                         Email p.m.s.verstappen@hccnet.nl

Egchel 1 – Veltpoort1.      Uitslag:   6 - 0.

Veldpoort 1 zat in Egchel in de totaal verkeerde trein óf had de wind tegen .

Egchel 1, met Rob Caris, Hans Zelen en Pieter Zelen, etaleerde, na een paar mindere wedstrijden weer eens waartoe ze echt in staat zijn, terwijl ze zelf meenden dat het geluk hen bleef ontlopen.

Pieter Zelen en Ricardo maakten er een spannende pot van. In de 41 ste beurt doofde de zon voor Ricardo en liet Pieter niks meer aanbranden en daarmee verliest Ricardo niet de gave om te winnen, in hem schuilt de toekomst. Fraaie winst voor Egchel.

Hans Zelen en zijn keu waren tegen Jos Wilms een goede combinatie. Jos werd op vakkundige wijze door Hans het bos ingestuurd. Hans trok zichzelf dit keer wel de goede wormen uit zijn neus terwijl Jos  moeilijke zaken niet simpel kon genoeg oplossen. Beiden speelde 2.31 gemiddeld, maar omdat bij Jos het behang te vroeg van de muur viel, geld voor hem dat er een volgende wedstrijd meer vissen in zee zwemmen. Biljarten heeft nu eenmaal geen grijstinten, maar twee kleuren , zwart en wit, gelijkspelen is zo ongeveer hetzelfde als je zuster zoenen. Knap spel van Hans bracht hem 2 punten in 26 beurten. Met een serie van 14 liet Jos zien dat hij degelijk wel iets in zijn mars heeft.

Rob Caris overtuigde zichzelf door tegen Geert Craemers een schitterende partij op het laken te presenteren. 16 magnifieke beurten, een serie van 21 en met een gemiddelde van 5 overtrof hij zichzelf en liet Geert gemakkelijk en kansloos achter zich.  Geert had er graag wat meer gemaakt , maar soms is de massa traag en heel soms de tegenstander beter. Maar voor Geert mag gelden dat humor zijn biljarten toch nog draaglijk maakt.

Een schitterende overwinning voor Egchel 1 dat daarmee weer aanhaakt bij de top drie van de eerste klasse D. Egchel 1 zal het deze competitie verder moeten doen zonder Had Philipsen, die door een vervelende complicatie de wedstrijden via youtube.com  thuis zal moeten volgen.

Rob , Hans en Pieter lieten door bekwaam spel zien dat ze hem niet missen , maar Had hen wel. 

Roggel 1 – Egchel 2.    Uitslag 2 -6.

Door deze overwinning heeft Egchel 2 de koppositie overgenomen van ONA Neeritter.   Het team staat nu een punt los van de nummer twee                                                                        Frits begon en eindigde goed tegen Jan Schiffelers die niet in zijn spel kwam. Waar in andere partijen Frits de cadeautjes uitdeelde was het nu een keertje andersom. Steeds redelijke aanvangsstoten maakten dat hij dik verdiend   won met een hoogste serie van 7. Jos daarentegen had een lastige avond tegen Nic v.d.Boogaart. Hij moest 10 caramboles meer maken en speelde erg ongelukkig. Nic was als eerste aan de laatste 5, Jos nog iets meer te gaan. De roggelspeler bleef op twee punten steken toen Jos het karwei klaarde, nipte overwinning ! Saillant detail: In de thuis wedstrijd won Jos met één punt van Nic. ( HS 10).  Hoewel Peter de hoogste serie van de avond maakte (14) kon hij toch niet winnen van Ad Brink. Ad speelde een mooie partij en Peter was die avond gewoon niet goed genoeg. Nu was het aan Peter Bos om de winst binnen te halen, hij deed dit wederom fantastisch, Frans Relouw geen schijn van kans gevend. Mooie partij in 25 beurten met 9 als hoogste serie.

PeterB: 70 in 25.   PeterV : 44 in 26.     Jos: 65 in 35.      Frits:  50 in 30. 

Heel 3   -   Egchel 3 .     Uitslag:            4   -   4 

Tegen de nummer 2 in de competitie werd er verdiend een gelijkspel behaald.

Twan weet eindelijk weer eens wat winnen is. Een goed begin, bracht hem de overwinning , welke zeker verdiend was daar hij in het begin meer dan 1 gemiddeld speelde, maar kon dit helaas niet volhouden. Winst na 39 beurten.

Het was niet de avond van Hans dinsdag. Allemaal net niet , zodoende een terechte nederlaag na 35 beurten

Invaller Frits deed waarvoor hij was ingehuurd, en dat was winnen. In een spannende partij trok Frits en het langste eind en wist te winnen na 34 beurten. Egchel weer op voorsprong

Helaas kon Patrick het niet bolwerken tegen een goed spelende tegenstander. Hij verloor na 30 beurten , zodat de eindstand 4-4 werd en koploper Haaze-Hoof wellicht al vroeg aan hun kampioensfeestje kunnen beginnen, mits Egchel in de eerstvolgende wedstrijd tegen de Haaze-Hoof de volle winst behaald. We gaan ervoor, maar eerst Vasteloavend

Egchel 2  speelde zeer verdienstelijk gelijk tegen Biej De Vogel uit Montfort.

Zeker als we in acht nemen dat de concurrentie ONA en Mijnheerkens verloren. Egchel staat virtueel op de eerste plaats met een wedstrijd minder, maar er is nog een lange weg te gaan. Afgelopen donderdag kenmerkt zich door vier mindere partijen qua gemiddeldes maar het was niet minder spannend . Jos en Peter Bos wonnen overtuigend met een flinke voorsprong.  Peter en Frits verloren hun partij.

PeterB: 80 in 39.    PeterV: 53 in 25.    Jos:  65 in 25.    Frits: 39 in 31.

 Egchel 3    -   Thorn 5 .           Uitslag:   5   -  3 .   

Egchel kreeg in de thuiswedstrijd tegen Thorn 5 iets te weinig. In plaats van een 8-0 overwinning werd het een 5-3 voor Egchel

Twan begon zwak aan zijn wedstrijd tegen Gijs, die al snel een voorsprong nam. Een wederopstanding van Twan bracht de spanning terug, maar het was Gijs die als eerste zijn caramboles bij elkaar had. Twan restte er 2 in de na beurt. De eerste werd netjes gemaakt , maar de tweede, toch maakbare bal, werd jammerlijk gemist. Zodoende net geen overwinning van Twan na 43 beurten

Hans speelde tegen invalster Vivian, die de helft moest van het aantal van Hans, dus hij was gewaarschuwd. Na 11 beurten waren deze al teniet gedaan en Hans leek op een korte partij af te gaan. Ondanks weinig tegenstand wist hij royaal te winnen na 29 beurten

Invaller Pieter begon matig in zijn partij tegen Ger. Na 30 beurten was de stand gelijk, maar Pieter moest er 10 meer. Omdat Ger het liet afweten in de laatste beurten, rook Pieter zijn kans en wist alsnog te winnen na 37 beurten.

Patrick stond na weken afwezigheid weer in de basis. Ook Patrick moest er 10 meer dan zijn tegenstander Jan.  Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Patrick als eerste en nog 1 hoorde. Ook hier een maakbare bal die helaas gemist werd en Jan greep zijn kans en maakte zijn laatste 3 caramboles. Gelukkig maakte Patrick er in de na beurt een gelijkspel van na 41 beurten en zodoende een 5-3 overwinning voor Egchel. 

Egchel 1 verloor met 6 – 0 uit en tegen Avantie uit Leeuwen.

Egchel 2 won de belangrijke uitwedstrijd tegen Avanti 3 uit Leeuwen.

Doordat koploper ONA uit Neeritter met 7 -1 verloor, kruipt Egchel twee nog dichter naar de koppositie samen met Mijnheerkens dat met 8 – 0 wist te winnen.

Egchel heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Het belooft spannend te worden met nog zes wedstrijden te gaan.

De wedstrijden van afgelopen donderdag kenmerken zich door het feit dat alle Egchelspelers van grote achterstand moesten terugkomen.  Frits lukte dit op het nippertje door Peter Paul Hooselmans met 4 caramboles verschil te verslaan. Een zeer fraai slot bracht hem de overwinning.( HS 6).

Bijna iedereen dacht dat Jos tegen een van zijn zeldzame nederlagen zou aanlopen die avond, zo groot was zijn achterstand. Het bleef zoeken naar het juiste ritme en spelpatronen om terug in de wedstrijd te komen. In beurt 22 zag hij plotseling het licht en maakte de partij uit met een fantastische serie van 21. Zijn tegenstander Jo Giesberts in Total Shock restte niets anders dan Jos te feliciteren.

Wat Frits en Jos zo knap deden lukte Peter net niet, slechts zes caramboles kwam hij te kort tegen John Brentjens. Het was geen hoogstaande partij waarin Peter 15 caramboles meer moest maken. Op het einde kwam de Egchelspeler beter in zijn spel echter John was te dicht bij de meet en zorgde voor de eerste punten voor zijn team. Peter had een hoogste serie van 9.  Kopman Peter Bos moest tegen invaller John van de Wal die in het eerste speelt van Avanti en toch 10 caramboles minder moest maken dan Peter.  Halverwege de partij had John een fikse voorsprong opgebouwd met mooi geconcentreerd spel, daarna liet hij de teugels ietsje vieren.

Dat moet je natuurlijk niet doen tegen Pier Bos die gelijk het heft in eigen hand nam en een fenomenale inhaalslag produceerde. In wielertermen: “erop en erover”

In de 24ste beurt had Peter zijn caramboles bij elkaar, John ver achter zich gelaten. ( HS 14 )  Prachtige overwinning van Egchel 2.  Komende donderdag de zware thuiswedstrijd tegen Biej de Vogel uit Montfort, ik zou zeggen tegen alle biljartliefhebbers kom gerust eens kijken !!  Aanvang 19.30 h.

PeterB: 80 in 24.     PeterV: 59 in 31.     Jos: 65 in 22.      Frits:  50 in 32. 

Team  1 en Team 2 waren afgelopen week vrij.

Egchel twee speelde afgelopen donderdag de thuis wedstrijd tegen Ramona uit Montfort, de kampioenen van vorig seizoen. De uitwedstrijd werd al met 2 – 6 gewonnen, nu de taak om een minstens zo goed resultaat te boeken.

Frits startte goed tegen Rob Hintzen, in 10 beurten 20 caramboles, inclusief een serie van 10, daarna verslapte zijn spel iets waardoor Rob terug kwam, en zelfs het eerst aan de laatste vijf begon.

De Egchelspeler knokte zich terug in de wedstrijd en had de kans om met een mooie verzamelstoot de partij te beslissen, deze ging echter net mis, waarop Rob de wedstrijd besliste in zijn voordeel. Jammer!

Over Jos kunnen we steeds in herhaling vallen, wederom een mooie partij, zijn tegenstander slechts 24 gunnend. Geen hoge series ditmaal maar genoeg kleinere om toch een dik gemiddelde te halen.

Knap gespeeld !

Slecht 4 poedels had Peter tegen Paul Faessen, tel daarbij een serie van 15, en de winst was binnen.

Goed spel met een sterk middenstuk maakte dat de zege totaal niet in gevaar zou komen. Mooie partij!

Peter Bos won in te veel beurten tegen Antoon de Roeper met één punt verschil. Antoon moest nog twee caramboles, Peter 12, en als tegen eentje speelt die Bos heet, dan moet je zeker weten dat het spelletje pas gedaan is, als de laatste carambole een feit is. Zo was het donderdagavond ook, het Ramona kamp dacht aan een gelijkspel, het Egchelkamp wist wel beter!  6 – 2  winst !! 

PeterB : 80 in 35.    PeterV: 65 in 25.    Jos: 65 in 25.      Frits: 47 in 34. 

KOT  3    -    Egchel  3.                  Uitslag:   2  -   6. 

Tegen rode lantaarndrager KOT uit Neel, werd de derde 6-2 overwinning op rij behaald

Evenals de 3 voorgaande wedstrijden werd er begonnen met verlies.

Twan kon het niet bolwerken tegen Jos, alhoewel het begin er veelbelovend uitzag. Verlies na 40 beurten. Een weekje rust zal hem nu wel goed doen. Maar de 6-2 overwinning voor ons team , brachten zijn gedachte gelijk weer op afgelopen zondag, Feyenoord-Ajax

Wil zette de partijen weer op gelijke hoogte. Na een slecht begin, met maar 0.5 gemiddeld herstelde hij zich prima en wist te winnen na 43 beurten

Hans zette het team weer op voorsprong, alhoewel het erg moeizaam ging, maar ja dat telt niet , alleen de punten. Winst na 52 beurten

Invaller Pieter Zelen speelde een prima partij tegen Wim  en voorkwam dat het nachtwerk zou worden door te winnen na 27 beurten en zodoende weer 6 punten voor Egchel in de “tes”.

Volgende week zijn we vrij . 

Egchel 1 was vrij afgelopen week.

Centraal Nederweert 2 – Egchel 1.       Uitslag:    4 - 2.

Voor Egchel 1 was de opdracht in Nederweert even simpel als ingewikkeld. Maar Centraal drukte toch wel op tijd op de toeter en stuurde uiteindelijk Egchel 1 beteuterd en met verlies terug naar het Noord-Limburgse land. Hans Zelen nam tegen Henk Weekers niet de lift naar succes , maar de te steile trap. Henk profiteerde daar goed van en met rustig , bekeken spel liet hij in na 60 punten mooi zijn biljarthart juichen. Pech was voor Hans het grootste obstakel naar winst , hij had alles mooi op een rijtje , maar tegen Henk helaas niet in de goede volgorde. Henk was invaller voor Jan van Berlo die een dag eerder een zware operatie moest ondergaan en derhalve wenst scribent hem veel beterschap en een snel herstel toe.

Mart Knapen verloor wel eens deze competitie maar zijn verlies bepaalde ook zijn succes tegen Egchel nummer 2 man Rob Caris. Mart speelde met een geweldige efficiëntie, degelijk en het bekende vogeltje liftte knap op zijn schouder mee. Mart committeert zich altijd als een mooie salon biljarter, terwijl bij Rob het peper en zout in zijn spel ontbrak. Normaal is alles wat voor Rob zijn pomerans komt zijn prooi, wat echter tegen Mart af en toe ontglipte. Zijn spel was te zeer gespekt met hete lucht, terwijl Mart voor enige turbulentie kon zorgen door in weinig beurten zijn 65 puntjes bij elkaar te fispernellen, mooie winst voor Mart en overkomelijk verlies voor Rob. Elk ei gaat tenslotte een keer lopen.

Henk Rietjens wacht nooit op een goede dag , hij maakt ze zelf. Hij blijft altijd de eerste klasse versie van zichzelf. Dat liet hij tegen Had Philipsen dan ook zien , door bekeken hoogstandjes en fraai, rustig spel. Had loopt door een vervelende bles op zijn laatste benen , maar liet toch zien dat hij liever weinig goed dan veel fout doet. Had zijn brein verbergt meer talent dan het verhult. Zijn spel is ondoorgrondelijk, soms magistraal , maar ook soms magistraal knullig, behalve als hij zich in vorm voelt dan trekken biljartspiertjes van hem samen en is hij onverslaanbaar. Dat merkte Henk dan ook , die toch redelijk en met weinig foutjes op weg was de 6-0 te realiseren. Had wint in een voor de leek onsnapbare partij en de kenner vraagt zich af waar hij alles vandaan haalt. Henk weet dat alle scherven mooi gelijmd kunnen worden. Mooie wedstrijd met een fraai resultaat voor Centraal en een zware desillusie voor Egchel. Maar ook hoop doet zegevieren….  

Egchel 2 – Odilia 1.         Uitslag:   6 – 2.

Voor Frits telde donderdagavond alleen de winst, meer verdedigend dan aanvallend maar toch een redelijke partij spelend won hij tegen Rolf Dick. Iets teveel beurten maar twee punten in de tes.    Hoogste serie was 8.                                                                                                                                                                  Tegen Jos was wederom geen kruid gewassen. Mike Stevens had slechts 21 caramboles gemaakt toen Jos de partij besliste. Zeer fraaie wedstrijd van de Egchelspeler met een hoogste serie van 13. Feit ( maar geen excuus) is dat Peter’s laatste drie tegenstanders ver boven hun gemiddelde speelden terwijl ze minder caramboles dienen te maken. Ook donderdag was dit het geval tegen Peter Tijssen, toch zijn gemiddelde spelend verloor hij vrij kansloos.           ( HS 7 ).   Nu was het aan kopman Peter Bos om de winst veilig te stellen. Geen probleem voor de Egchelnaar die een prachtige partij op het groene laken legde. Geen schijn van kans voor Wiel Wirtz.                 Egchel 2 nestelt zich iets vaster op plek drie, een wedstrijd minder gespeeld hebbend dan de nummer een en twee.

PeterB:  80 in 24.   PeterV: 44 in 21.   Jos: 65 in 21.    Frits: 50 in 38. 

Egchel  3    -     Libertin 7 .           Uitslag :       6   -   2 . 

Op een glibberige dinsdagavond waren de gasten uit Wessem toch richting Egchel gegaan. Helaas voor hun werd het een nederlaag voor hun en keerde maar met 2 punten richting Wessem

Deze 2 punten werden al gelijk in de eerste wedstrijd behaalt , omdat Twan niet opgewassen was tegen een goed spelende Ine , die haar partij beëindigde  na een mooie serie van 7. Nederlaag voor Twan na 40 beurten

De man in vorm, Wil, was ook deze avond niet te kloppen. Zijn tegenstander Erik kwam er niet aan te pas. Goed constant spelend, gaven hem een royale overwinning na een mooie 29 beurten

Hans speelde tegen naamgenoot Hans . Egchelse Hans gaf teveel goede ballen weg, maar de andere profiteerde hier minimaal van . Na 30 beurten precies gelijk, maar Hans van Sil moest er 5 meer. Dit zette hij alsnog recht door in de laatste 3 beurten zijn totaal bij elkaar te spelen en alsnog verdiend won na 33 beurten

Invaller, secretaris Peter begon matig aan zijn partij tegen Govert, alhoewel Peter er 20 meer moest. Na 10 beurten stond Govert zelfs op voorsprong.  Hierna was het Peter die het biljart beheerde en door 36 caramboles te maken in zijn laatste 8 beurten werd de partij gewonnen na 28 beurten en zodoende de terechte 6 punten voor Egchel.

31 Oktober November:

De biljartvereniging heeft gisteren deelgenomen aan de quiz code 1894 van omroep P & M. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 23 november.

 

Het team.

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afdeling 1 van de VBBeo, Seizoen 2013/2014.

Uiteraard vieren we dit met een feestelijke receptie, waarvoor we U graag uitnodigen !
Onze kampioensreceptie wordt gehouden op vrijdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur, in Café Manders (...waar anders! ) Van Enckevoort straat 22 te Egchel.
We hopen U daar te ontmoeten en een leuk feestje te vieren.
Peter Bos,  Free Gielen,  Hans Zelen,  Peter Verstappen en Pieter Zelen

SBV Egchel 3 is kampioen geworden in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Maas en Peel, seizoen 2012-2013.

 

11 Mei 2012:

 

Egchel 2 kampioen 2011-2012 van de senioren biljartbond, Maas en Peel, afd. A

Van harte gefeliciteerd

Receptie Cafe Manders op maandag
21 mei a.s. aanvang 14.00 uur.

 

 

In verband met het behalen van het kampioenschap in de klasse SB van de Senioren Biljartbond Peel en Maas, seizoen 2011-2012, houdt het team Egchel 3 (Wim Delissen, Jac Gommans, Wiel Henderikx en Ton Joosten) haar kampioensreceptie op dinsdag 15 mei aanstaande van 14:00 tot 15:00 uur in Café Manders, van Enckevoortstraat 22 te Egchel.

 

Het eerste team van Biljartvereniging Egchel is kampioen geworden in Afd.1 van de VenloseBiljartBond en omstreken (VBBeo).

Uiteraard vieren wij dit met een feestelijke receptie waarvoor we U graag uitnodigen!

Onze kampioensreceptie wordt gehouden op zaterdag 5 mei van 19.30 tot 21.00 uur

in Café Manders (…waar anders! ), Van Enckevoortstraat 22, Egchel.

Namens:

Had Philipsen, Peter Verstappen, Peter Bos, Hans Zelen, Pieter Zelen.

 

8 april 2010 :

Op donderdag avond 8 April zijn Peter Verstappen, Pier Bos, Pieter Zelen, Hans Zelen en Had Philipsen, kampioen  geworden in afdeling 2, van de Venlose biljartbond

 

De kampioenen

 

Persoonlijke clubkampioenschappen van BV Egchel

 

 

 

Op de foto staan Leike Giesbertz, Peter Zelen, Had Philipsen en Pieter Zelen. (van links naar rechts).

Het was een grootst biljartfeest in Egchel..... 

 

 

Biljarten leeft in Egchel.. 

 

 

 In Egchel wordt weer feest gevierd! Alweer is een Egchels team er in geslaagd om kampioen te worden. Ditmaal hebben de heren uitkomend in de 6e afdeling van de VBBeo in een overtuigend seizoen verdiend het kampioenschap binnengehaald. Dat dit niet ongemerkt voorbij mag gaan, houden de kampioenen een receptie.

 

Egchel 4 KAMPIOEN

Op bijgaande foto ziet u van links naar rechts Patrick Ghielen, Ferry Maessen, Maurice Reijnen, Hans Peeters en Jos Bos.

 

Tot ziens bij Manders!                                                           Namens het bestuur,